Във Франция се чудят как да помогнат на бедните, а

...
Във Франция се чудят как да помогнат на бедните, а
Коментари Харесай

На Острова все повече производители и търговци заблуждават купувачите, намалявайки грамажа на предлаганите стоки

Във Франция се чудят по какъв начин да оказват помощ на бедните, а във Англия се пробват да подведат тези, които към момента могат да си разрешат да пазарят от елементарните магазини.

Проучване на Острова сподели, че от ден на ден производители и търговци заблуждават купувачите, намалявайки грамажа на предлаганите артикули.

За разлика от България, където сме привикнали да ни ударят в кантара, изключително на пазарите за плодове и зеленчуци, тук до неотдавна това се смяташе за нечувано поради огромната конкуренция сред търговците. Икономическата рецесия и рекордната инфлация през последните години обаче трансформираха това. След като хората започнаха да купуват по-малко поради растящите цени, производители и търговци прибягнаха до трикове, с цел да омекотят най-малко очевидно повишаването. Част от тях понижиха с по няколко грама стоките си, а други взеха да употребяват по-евтини артикули за изработването им. Първоначално твърдяха, че това е краткотрайна антикризисна мярка, до момента в който инфлацията спре да пораства. Но даже и откакто това се случи през последните месеци, никой не бърза да се връща към остарялото по-добро съответствие сред цена, количество и качество.

Намаляване на пакетчетата чай в кутиите, на месото в саламите и хигиенична вода за уста, са единствено част от десетките образци, до които изследващата английския пазар организация Which се е натъкнала. Проучване измежду консуматори сочи, че сега заплащат с 21% повече за 17 на 100 по-малко количество артикули.

Социалните мрежи са цялостни с образци, само че търговците споделят, че измененията идват от производителите. Те пък от своя страна се оправдават с растящи индустриални разноски и предпочитание да запазят по-достъпни стоките си. И едните и другите не считат, че по този метод подвеждат купувачите, тъй като всяка смяна съответно се отразява върху етикета. Вярно с по-дребен шрифт, само че човек в действителност може да види, че в наденичките има 72% месо или пък, че обичаният шоколад е с 5 грама по-малък, само че с 23 пенса по-скъп.

Икономисти предвиждат, че тези пазарни практики ще продължат дълго. Първо, тъй като сега и производителите и търговците са съсредоточени само върху намирането на метод да лимитират повишаването на стоките на фона на растящи индустриални разноски. Освен това всяко връщане към остарели опаковки и наличие изисква поредност от промени в индустриалния развой, които също лишават много време.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР