Във Франция са задържани 4 лица, от които трима бълагри

...
Във Франция са задържани 4 лица, от които трима бълагри
Коментари Харесай

Нова Информация За Разбитата Френско Българска Банда! Работата Е Много Дебела

Във Франция са арестувани 4 лица, от които трима бълагри и един французин. Събраните доказателства сочат, че българите организирали трафика на служащи от страната в региона на град Лион. Там, при четирима разнообразни работодатели, са открити общо 167 служащи, наети за сезонна селскостопанска работа - гроздобер.

Задържаният французин осигурявал логистиката за незаконната дейност- отговарял за намирането на френски работодатели, както и за настаняването на служащите. Групата работила под прикритието на законен бизнес - наемане на служащи по трудови контракти от българско комерсиално сдружение, което от своя страна ги командировало във Франция. Така френският шеф трябвало да заплаща възнагражденията на служащите на българската компания по банков път, а тя от своя страна - на служащите. В случая голяма част от полагащото се на служащите било присвоявано от сдружението на незаконната група. За да узаконят добитите средства, участниците ги вложили в комерсиална активност и недвижими парцели във Франция.

Българските служащи - най-вече малоимотни и малограмотни хора, били набирани основно в Североизточна България. Те подписвали трудови контракти с българското сдружение на непознат език, без да схващат наличието, само че с обещанието да получават по 60 евро дневно.

Във Франция били превозени с нелицензиран транспорт, където били настанявали в палаткови лагери. Там получавали предплатено средства за храна, които след това им били удържани, както и разноските за превоз. " Заплатите " се плащали вкупом в края на работния сезон и след удръжките. Полученото не стигало на някои от служащите даже да се приберат в България.

Разследването на българска територия открива, че офисът на българското сдружение, изпращащо служащи във Франция, е регистриран на адрес, на който се намира празен незастроен имот.

В дома на участник в групата са открити и конфискувани голям брой документи, доказващи незаконната активност, и в частност - за огромни парични суми за дарения сред участниците в групата (от порядъка на 40 000 евро), заявления за обилни персонални спестявания, фактури, касови бележки от бензиностанции, документи за пазаруване на огромни количества алкохол и цигари.

От офиса на счетоводна къща, обслужвала сдружението на незаконната група, е конфискувана цялата му налична документи - разписки, фактури, фишове за заплати, банкови преводи и други

Разследването във Франция се води за незаконна трудова активност, трафик на хора, проведена незаконна група и изпиране на пари. Българското следствие е за изпиране на пари вследствие на трафик на хора за трудова употреба.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР