Във Франция през 2023 г. са регистрирани с 32% повече

...
Във Франция през 2023 г. са регистрирани с 32% повече
Коментари Харесай

Франция отчете 32 % ръст на престъпленията от ксенофобия и расова омраза през 2023 г.

Във Франция през 2023 година са регистрирани с 32% повече закононарушения, стимулирани от ксенофобия, расова и религиозна ненавист, в сравнение с година по-рано, заяви статистическият отдел на Министерството на вътрешните работи на страната, написа Le Figaro.

Общо през 2023 година полицията и жандармерията са открили към 15 хиляди случая на разпалване на междурелигиозна, междурасова или етническа ненавист в страната, 8500 от тях са приети за нарушавания или закононарушения. В Париж е имало три пъти повече сходни произшествия от междинното за страната.

Ситуацията се е влошила през октомври на фона на офанзивата на Хамас против Израел и военният отговор на израелската войска. На собствен ред Съветът на представителите на еврейските институции във Франция съобщи през януари, че през 2023 година са регистрирани 1676 случая на антисемитизъм, спрямо 436 миналата година. Статистиката на Министерство на вътрешните работи не дава сравнителни данни за броя на нападенията против християни, мюсюлмани или евреи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР