Във Франция от днес не е задължително носенето на маска

...
Във Франция от днес не е задължително носенето на маска
Коментари Харесай

Франция смекчи мерките за маски на открито, пада и полицейският час

Във Франция от през днешния ден не е наложително носенето на маска навън, а в неделя ще бъде анулиран нощният полицейски час, въведен преди осем месеца като част от ограниченията против разпространяването на новия ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Премиерът Жан Кастекс заяви това на фона на записаните напоследък в страната приблизително по 3900 нови случая на ковид за денонощие. Това е доста по-малко от нивото от към 35 хиляди новозаразени през март и април.

Френският министър председател приветства като " доста добра вест " обстоятелството, че нощният час ще бъде вдигнат в неделя - 10 дни по-рано от плануваното.

Носенето на маска във Франция въпреки всичко остава наложително навън на оживени места като пазари и игрища. Хората ще би трябвало да продължат да носят маска и на закрито, в това число до момента в който са на работа, само че не и в заведенията за хранене и питейните заведения.

На 19 май във Франция бяха отворени за гости откритите площи на заведенията за хранене и кафенетата, както и театрите, кината и музеите. Миналата седмица пък бе позволено обслужването на клиенти на закрито в заведенията и бяха отворени фитнес залите и плувните басейни.

Над 58 % от пълнолетните поданици на Франция са с най-малко една доза сложена ваксина против КОВИД-19. Вчера в страната стартира имунизацията на подрастващите на възраст от 12 до 18 години.

Франция, с население от 67 милиона души, е на четвърто място в света по брой регистрирани случаи на ковид - близо 5,750 милиона. Над 110 хиляди индивида са умряли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР