Във Франция и в други страни в Европа, включително България,

...
Във Франция и в други страни в Европа, включително България,
Коментари Харесай

Арестуваха двама българи при мащабна акция на френската полиция из цяла Европа

Във Франция и в други страни в Европа, в това число България, бяха задържани 31 души за присъединяване в мрежа за детска порнография, популяризирана в криптираното чат приложение " Сигнал ", информираФранс прес.

В интервала сред 13 и 17 ноември са били арестувани 10 души в Испания, 5 в Унгария, 4 в Белгия, двама в България и 10 във Франция. Скоро се чакат арести във Финландия, Румъния и Украйна.

Арестите са били осъществени в средата на ноември. По време на интервенцията за разтрошаване на мрежата са били открити над 200 000 файла.

До интервенцията се е стигнало след сигнал на американския Център за изчезнали и експлоатирани деца по отношение на 30-годишен мъж, живеещ в югозападната част на Франция, оповестява Българска национална телевизия.

Последвало следствие, в което взели участие френски жандармеристи под прикритие. Били са прегледани фрагменти, някои от които изключително тежки за гледане.

Въз основа на тях са били разпознати към 700 лица от 73 разнообразни националности. В следствието са взели участие над 70 души, от които 25 експерти в региона на новите технологии.

Някои от арестуваните са упреквани в обезчестяване и корумпиране на малолетни. Сред арестуваните има маджарски педиатър, туристи, пътували до Тайланд, радиоводещ и някогашен учител в Майот./блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР