Във Франция и в други страни в Европа бяха арестувани

...
Във Франция и в други страни в Европа бяха арестувани
Коментари Харесай

Арести у нас и в няколко европейски държави заради мрежа за детска порнография

Във Франция и в други страни в Европа бяха задържани 31 души за присъединяване в мрежа за детска порнография, популяризирана в криптираното чат приложение " Сигнал ", съобщи Франс прес. Арестите са били осъществени в средата на ноември. По време на интервенцията за разтрошаване на мрежата са били открити над 200 000 файла. 

До интервенцията се е стигнало след сигнал на американския Център за изчезнали и експлоатирани деца по отношение на 30-годишен мъж, живеещ в югозападната част на Франция. Последвало следствие, в което взели участие френски жандармеристи под прикритие.

Били са прегледани фрагменти, някои от които изключително тежки за гледане. Въз основа на тях са били разпознати към 700 лица от 73 разнообразни националности. В следствието са взели участие над 70 души, от които 25 експерти в региона на новите технологии, предава Българска телеграфна агенция. 

В интервала 13 и 17 ноември са били арестувани 10 души в Испания, 5 в Унгария, 4 в Белгия, 2 в България и 10 във Франция. В скоро време ще има нови арести във Финландия, Румъния и Украйна.

Някои от арестуваните са упреквани в обезчестяване и корумпиране на малолетни. Сред арестуваните има маджарски педиатър, туристи, пътували до Тайланд, радиоводещ и някогашен учител в Майот.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР