Във Франция е бил засечен първи случай на болен от

...
Във Франция е бил засечен първи случай на болен от
Коментари Харесай

Случаи на маймунска шарка в още страни в Европа


Във Франция е бил засечен първи случай на болен от маймунска шарка, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Мъж на 29 години в региона на Париж се е заразил с вируса, без да е пътувал до страна, където той циркулира, оповестиха локалните управляващи. Заразеният няма съществени признаци и се е изолирал вкъщи си.

В Германия също беше засечен първи случай на болест, съобщи ТАСС, базирайки се на Института по микробиология на немските въоръжени сили. По информация от института вирусът е бил открит през вчерашния ден при пациент, при който са били видяни присъщите за заболяването кожни промени.

Регионалните управляващи в Мадрид оповестиха за 14 доказани случая на маймунска шарка през днешния ден, с което общият брой на случаите в Испания става 21, съобщи Ройтерс. В страната има още 20 случая, за които се подозира, че са на това заболяване - 19 от тях са в централния район на страната към Мадрид, а един е на Канарските острови.

Няколко случая са били засечени и във Англия , където управляващите оферират на здравните служащи и други хора, за които се счита, че може да са били изложени на болестта, да се имунизират с ваксина против дребна шарка.

Били са засечени и няколко случая в Португалия . Вчера постъпиха известия за открити единични случаи на болестта в Италия и Швеция .

Властите в канадския град Монреал оповестиха за 17 случая на хипотетична болест с маймунска шарка. Здравните управляващи в американския щат Масачузетс през вчерашния ден оповестиха за случай на болестта, като става дума за мъж, който неотдавна се е завърнал в Съединени американски щати от Канада. За случай на човек, инфектиран с маймунска шарка, оповестиха и управляващите в австралийския щат Нов Южен Уелс.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР