Във Франция два изтребителя Rafale се сблъскаха по време на

...
Във Франция два изтребителя Rafale се сблъскаха по време на
Коментари Харесай

Два изтребителя се сблъскаха по време на полет, издирват пилотите

Във Франция два изтребителя Rafale се сблъскаха по време на подготвителни полети. Инцидентът е станал в региона сред планинската верига Вогези и департамента Мерт и Мозел. Френският министър на защитата Себастиан Лекорню съобщи това в мрежата X.

Сблъсъкът е станал по време на рутинни подготвителни полети, провеждани от 3/4 Squadron Aquitaine, най-голямата единица на френските въоръжени сили, която образова водачи за сухопътни и морски разновидности на изтребителя Rafale.

" Един от водачите е открит и не е ранен. Издирването продължава. Бихме желали да благодарим на нашите въоръжени сили и жандармеристи, които вземат участие в претърсването и отбраната на територията ", сподели Лекорню.
Според Militarny полетите са били част от стратегия за преквалификация на водачи, преминаващи от изтребители Mirage 2000 към съвременни Dassault Rafales.
В навечерието на случая изтребителите излетяли от авиобазата Сен Дизие Робинзон (BA113) и се насочили към региона на маневрите. Местните поданици също са забелязали изтребители Mirage 2000 в региона на полета, което демонстрира вероятното присъединяване на тези самолети в взаимни учения.
 карта на франция Очаквано местонахождение на сблъсък Снимка: Гугъл Maps
След конфликта стартира огромна интервенция по търсене и избавяне с присъединяване на локалната жандармерия, пожарната и избавителните служби, националната горска работа и националната федерация на радиолюбителите.

До момента е открит един водач, който е потърпевш при твърдо кацане с парашут - продължава издирването на другите двама водачи, които са били на борда на двуместния аероплан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР