Във Франция днес е обявена поредна национална стачка срещу плановете

...
Във Франция днес е обявена поредна национална стачка срещу плановете
Коментари Харесай

Във Франция започна трета вълна от стачки срещу пенсионната реформа

Във Франция през днешния ден е оповестена поредна национална стачка против проектите на държавното управление в Париж за пенсионна промяна, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Очакват се нарушавания в работата на летищата в страната, оповестиха френските управляващи. Около 20 на 100 от полетите до и от аерогара " Орли " (Orly) край Париж са анулирани.

" Въпреки превантивните ограничения, които са подхванати, може да се чакат закъснения на полетите ", оповестиха френските управляващи.

 Франция: където стачките са метод на живот Франция: където стачките са метод на живот

Поради стачката са анулирани редица влакове сред Франция и Германия.

Движението по вътрешните линии на френската железопътна мрежа също е съществено наранено от трудовия митинг, отбелязва ДПА.

Водещата петролна компания във Франция " ТоталЕнержи " (TotalEnergies) разгласи през днешния ден, че заради стачката са прекратени доставките от нейните уреди в страната.

Очаква се в трудовия митинг през днешния ден да се включат и заетите в други браншове на френската стопанска система.

В предходните протестни дейности, и, са взели участие над един милион души по данни на френската полиция. Според профсъюзите, които провеждат трудовите митинги, участниците в тях са били над два милиона. Те са срещу на Елизабет Борн за удължение на минималната възраст за пенсиониране от 62 години сега на 64 години.

Пенсионната промяна във Франция постоянно е била. В момента тя провокира още по-голямо публично неодобрение на фона на възходящите разноски за живот, отбелязва " Ройтерс ".

Френското държавно управление е изрично, че преструктуриране на пенсионната система в страната е належащо, с цел да не се стигне до нейния финансов срив през идните години. Франция е една от развитите страни с най-ниска възраст за право на пенсиониране. Тя отделя повече спрямо доста от останалите страни за пенсии, като през 2021 година средствата се равняват на 13.8 % от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, осведоми онлайн порталът statista.com.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР