Във Франция 123 служители на полицията и жандармерията са били

...
Във Франция 123 служители на полицията и жандармерията са били
Коментари Харесай

123 полицаи са ранени при протестите във Франция, 80 души са арестувани

Във Франция 123 чиновници на полицията и жандармерията са били ранени при конфликтите по време на общонационалните митинги против пенсионната промяна на държавното управление, заяви министърът на вътрешните работи на Франция, съобщи Агенция Франс Прес.

Жералд Дарманин заяви също по този начин в Twitter, че 80 души са били задържани по време на демонстрациите, които съгласно държавното управление са изкарали на улиците близо 1,1 млн. души в цялата страна. 

Междувременно синдикатите приканиха за нов ден на общонационални стачки и митинги идващия вторник, който ще съвпадне с плануваното посещаване на английския крал Чарлз III в страната.

Новата дата 28 март беше оповестена в взаимно изказване на синдикалните организации, които упрекнаха държавното управление за " взривоопасната обстановка " в страната и приканиха служащите да продължат да стачкуват против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон.

" Правителството би желало да обърне страницата ", се споделя в изказването.

Но профсъюзите " поддържат решимостта на света на труда и младежта да реализират отдръпване на промяната ".

По-рано английското държавно управление съобщи, че не знае за никакви проекти за промени в държавното посещаване на крал Чарлз III, предава БНР.

Чарлз и брачната половинка му, кралицата-консорт Камила, би трябвало да бъдат във Франция от неделя до сряда. След това те ще се насочат към Германия на първото държавно посещаване за ръководството на Чарлз след гибелта на кралица Елизабет II през септември предходната година.

В понеделник Чарлз ще се причисли към президента Еманюел Макрон за възпоменателна гала при Триумфалната арка в Париж, а по-късно ще има прием в двореца Версай.

Във вторник той би трябвало да се насочи към югозападния град Бордо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР