Във Формула 1 в момента няма по-добър пилот от Макс

...
Във Формула 1 в момента няма по-добър пилот от Макс
Коментари Харесай

Алонсо отсече: Ферстапен е най-добрият пилот на пистата

Във Формула 1 сега няма по-добър водач от Макс Верстапен. Това счита Фернандо Алонсо. Пилотът на Ред Бул дебютира в Гран при още през 2015 година, когато бе единствено на 18 години. Още на идващия сезон той завоюва първа победа, откакто бе нараснал в огромния тим на Ред Бул.

Оттогава холандецът записа още 6 победи, 2 от които тази година в Австрия и Германия. Като цяло обаче той не разполага с задоволително добър пакет, с цел да се бори за купата с водачите на Мерцедес и Ферари. Представянето му обаче е удивително, като Макс показва изключителна експедитивност.

Наскоро похвали Макс получи и от различен някогашен водач от Формула 1 Дженсън Бътън. Според първенеца за 2009 година холандецът може би е най-големият гений, който спортът в миналото е виждал. Алонсо също не спести суперлативите си за сина на Йос Верстапен.

„ Няма по-добър водач от Макс във Формула 1, макар че не е допустимо да проучваме всеки аспект, сподели Алонсо. – Аз проследявам Макс, тъй като той постоянно е в позиция за офанзива и това е добре за почитателите. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР