Във Формула 1 продължават да търсят варианти за провеждане на

...
Във Формула 1 продължават да търсят варианти за провеждане на
Коментари Харесай

Шеф в Макларън с предложение за връщане на старата система за точкуване

Във Формула 1 не престават да търсят разновидности за осъществяване на сезона, който към момента не е почнал поради пандемията от ковид.

Изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун предложи да се върне остарялата система на точкуване, при която най-лошите резултати през акцията да не се зачитат за генералното класиране.

За последно този формат се употребява през 1990 година, когато от 16 старта за крайното класиране са регистрират най-хубавите 11. Това ще разреши на тимовете да пропущат някои от стартовете, в случай че зародят форсмажорни условия.

На този стадий началото на сезон 2020 във Формула 1 е изместено за юни, като девет старта от тазгодишния календар към този момент бяха отсрочени или анулирани.

Първото Гран при в Мелбърн, което трябваше да се организира в средата на предишния месец, бе анулирано в последния миг, като на първо време се отдръпна тимът на Макларън поради позитивен тест за ковид на член на екипа, а по-късно уредниците взеха решение да анулират старта поради пандемията.

"Обстоятелствата изискват да създадем жертви. Ако се повтори обстановката от Мелбърн, няма да се поколебая да отдръпва тима от надпреварата. Безопасността на екипа е преди всичко. Но може да се случи и по този начин, че ние да се оттеглим, а Формула 1 да реши да организира Гран при. Това би било неприятно, само че аз няма оборвам решението. В тази връзка би трябвало да помислим по въпроса даден тим да има право да пропуща избрани стартове, без да има последици, както беше в положителните остарели времена. Ако в календара има 15 Гран при, би трябвало да се зачитат единствено най-хубавите 13. Така нито Формула 1, нито тимовете ще губят нещо във форсмажорни обстановки ", сподели Браун, представен от Скай Спортс./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР