Във Формула 1 е започнала политическа война. Това пишат медиите

...
Във Формула 1 е започнала политическа война. Това пишат медиите
Коментари Харесай

Политическа война във Формула 1

Във Формула 1 е почнала политическа война. Това пишат медиите в Италия, визирайки абсурда, разразил се след оповестяването на съглашението сред ФИА и Ферари по отношение на задвижващата система на Скудерията.

Неговото оповестяване предходната седмица провокира мощното неодобрение на огромна част от тимовете. Седем от тях изпратиха писмо до Фиа, с което желаеха федерацията да разкрие тъкмо каква е спогодбата сред нея и Ферари.

От ФИА дадоха отговор, че след следствието не са останали изцяло задоволени от мотора на Ферари, само че са решили, че по-нататъшните дейности няма безусловно да доведат до изрично умозаключение по случая. Причината е сложността на въпроса и неспособност за даване на недвусмислени доказателства за нарушаване от страна на Ферари.

„ Това в този момент е война. Война за политическо въздействие и пари”, написа La Gazzetta dello Sport. Друго известно издание La Repubblica счита, че съглашението просто демонстрира, че ФИА не е задоволително способена в някои механически области.

„ Случилото се демонстрира слабостта на ФИА “, написа La Repubblica. „ Във федерацията нямат нужните знания, с цел да се оправят с такива сложни механически неща, с които се занимават по една дузина инженери във всеки тим.”

Според съветника на Ред Бул Хелмут Марко обстановката е скандална. „ Цялото нещо стартира да придобива размерите на абсурда с ФИФА “, съобщи австриецът. Той засяга корупционния скандал във футболната централа преди няколко години.

„ Във всяка друга асоциация, това би било политическо самоубийство от страна на Жан Тод. ФИА дискредитира един спорт, в който ние влагаме 3-цифрени милионни суми всяка година.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР