Във Фонда за енергийна сигурност само до 1 юли има

...
Във Фонда за енергийна сигурност само до 1 юли има
Коментари Харесай

Добрев: Във Фонда за енергийна сигурност само до 1 юли има дефицит от 500 млн. лева

Във Фонда за енергийна сигурност единствено до 1 юли има недостиг от 500 млн. лв., за половин година, каза ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев от ГЕРБ-СДС на брифинг в Народното събрание. За една година дефицитът е един милиард, добави той.

" Този един милиард, в случай че би трябвало да го съберем през цената на тока, това значи, че цената на тока би трябвало да се вдигне с 15% и в тези 500 млн. не влизат 280 млн. отговорности за обезщетенията за високите цени на газа по инструкция ", разяснява Добрев.  

Той съобщи, че през декември предходната година финансовият министър е източил от фонда 850 млн. Парите по механизма SAFE, 850 млн., макар нашата опозиция, Асен Василев ги прибра, сподели депутатът от ГЕРБ-СДС. И в този момент има голяма дупка във Фонда за енергийна сигурност, който компенсира цените и позволява цените на тока в България и за семействата, и за бизнеса да са ниски, добави той.

Според Делян Добрев последващо ръководство най-малкото би трябвало да има друга финансова политика.

Делян Добрев и Станислав Анастасов (ДПС) дадоха брифинг относно приетото от Народното събрание решение да се проведат договаряния сред " АЕЦ Козлодуй-Нови мощности "  ЕАД и " Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън " (Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd.) за създаване на нови блокове в АЕЦ " Козлодуй ", с технология АР1000.

Всички тези значими решения за страната се взимат от Народното събрание, единственото, което Министерският съвет прави и продължава да прави, е да саботира работата и да саботира плановете, за жалост, разяснява Добрев. Какво вършиха преди два дни във Франция да подписват някаква нуклеарна договорка с Макрон, попита той. " Като обичат да пътуват, да си пътуват, но най-малко единствено да пътуват, да не подписват неща, които опонират на решенията на Народното събрание ", добави депутатът от ГЕРБ-СДС. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР