Във Флорида, САЩ, броят на инфекциите с проказа продължава да

...
Във Флорида, САЩ, броят на инфекциите с проказа продължава да
Коментари Харесай

Броят на случаите на Божие наказание расте! Все повече хора се заразяват с проказа

Във Флорида, Съединени американски щати, броят на инфекциите с проказа продължава да нараства, съгласно данни на американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Нещо повече, новият отчет на организацията споделя, че заболяването е станала ендемична, което значи, че опасността от проказа ще остане в страната вечно.

Според формалните данни през 2020 година в Съединени американски щати е имало 159 случая на проказа, като по-голямата част са във Флорида. Централна Флорида като цяло съставлява 81% от случаите на проказа в целия щат, написа IFL Science.

Проказата, или заболяването на Хансен, е хронична бактериална зараза, породена от бактериите Mycobacterium leprae или Mycobacterium lepromatosis. Заболяването може да аргументи увреждане на нервите, дихателните пътища, кожата и очите. Сред най-честите признаци са обезцветяване на избрани сектори от кожата, поява на израстъци, язви по стъпалата на краката, отичане на лицето, изтръпване и допустима парализа. Проказата се загатва в Стария завет и се назовава " Божието наказване ", знае се също, че духовниците са диагностицирали заболяването по-рано.

Увреждането на нервите е най-досадният признак, защото изцяло блокира способността за чувство на болежка. Поради това хората може да не виждат увреждане на тялото си и следваща зараза. Преди наранените крака са били ампутирани, само че в актуалния свят доста рядко се прибягва до това последно средство.

От самото начало проказата беше необичайност в Съединените щати, където беше импортирана от други елементи на света, където заболяването беше ендемична. Новите данни демонстрират, че една трета от случаите на проказа са добити на локално равнище. Отбелязва се също, че множеството случаи са докладвани при хора, родени в Съединените щати. Това е значимо, тъй като демонстрира, че хората са се заразили с бактериална зараза в ранна възраст, само че признаците на болестта са се появили по-късно. 

„ Получената информация допуска, че проказата е станала ендемична във Флорида, което изисква в допълнение изследване на методите на предаване “, се споделя в отчета.

Авторите на оповестения отчет споделят, че към момента не могат да открият източника на болестта. Смята се, че е нужен непосредствен и нескончаем контакт с пациент с нелекувана проказа, евентуално в продължение на доста месеци.

Учените подозират, че скокът на проказата във Флорида се дължи на диво животно. Много инфектирани хора прекарват доста време навън, което допуска, че хората са влезнали в контакт с патогена посредством естествената среда.

Изследователите знаят, че броненосците, които живеят в елементи от Южна Флорида, могат да носят проказа. Въпреки това случаи на проказа се появяват в други райони на Съединените щати, където броненосците не живеят.

Добрата вест е, че към 95% от хората имат натурален имунитет против проказа. Заболяването също може да бъде излекувано, в случай че се диагностицира в точния момент. Обикновено на пациентите се предписва коктейл от антибиотици, които би трябвало да се одобряват постоянно в продължение на няколко години.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР