Във Флорида Орбан се срещна с Тръмп в имението му

...
Във Флорида Орбан се срещна с Тръмп в имението му
Коментари Харесай

Тръмп прие Орбан и го нарече бос

Във Флорида Орбан се срещна с Тръмп в имението му в Мар а Лаго. Унгарският министър председател постна в " Инстаграм " фрагменти от посрещането, което му устройва Тръмп. Още първоначално унгарският водач е поднесъл на някогашната първа дама Мелания букет.

Във видеокадрите от срещата се вижда по какъв начин Тръмп хвали Орбан и го именуван " необут ".

" Той е неполемична персона, тъй като той споделя: " Нещата ще бъдат такива " и всичко завършва. Нали по този начин ", добавя Тръмп по адрес на Орбан, до момента в който останалите членове на екипите им се смеят на този коментар, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вчера външният министър на Унгария Петер Сиярто, съпътстващ Орбан, пък приветства " силата " на Тръмп и загатна, че светът би бил по-мирен, в случай че той към момента беше президент.

" Ако Доналд Тръмп беше определен за президент на Съединени американски щати през 2020 година, войната в Украйна, която продължава към този момент трета година, нямаше да избухне и спорът в Близкия изток щеше да бъде позволен доста по-бързо ", написа той.

Орбан се трансформира в икона за някои консервативни популисти, поради това че проповядва, това, което той назовава, " тясна народна власт ", белязана от ограничавания на имиграцията и на правата на ЛГБТ общността. Той също по този начин вкара и ограничавания върху правосъдната система и медиите. В Европейски Съюз Орбан е единственият, който продължи да поддържа близки връзки с Русия, разяснява Асошиейтед прес.

Орбан е министър-председател на Унгария от 2010 година насам. През идната година неговата партия " Фидес " употребява болшинството си от две трети в законодателния орган, с цел да пренапише конституцията на страната. Тя промени възрастта за пенсиониране на съдиите, принуждавайки стотици от тях да се пенсионират по-рано, и разпореди отговорността за назначението на нови съдии на едно политическо лице, което беше необятно упреквано, че работи от името на " Фидес ".

По-късно " Фидес " одобри нов медиен закон и сътвори деветчленен съвет, който да играе ролята на медиен регулатор. Всичките девет членове на съвета бяха назначени отново от " Фидес ", което съгласно медийните наблюдаващи е спомогнало за забележителното понижаване на свободата и плурализма на медиите. Законодателните линии в страната бяха преначертани в отбрана на членовете на " Фидес " и през днешния ден няма огромни новинарски издания, които да подлагат на критика държавното управление на Орбан, което прави съвсем невероятно партията му да загуби изборите, настояват анализатори.

Орбан поддържа напъните за преизбиране на Тръмп и е в хладни връзки с администрацията на Джо Байдън, която не предложения Унгария на срещата на върха за демокрацията, проведена след встъпването в служба на президента. Унгарски публични лица пък упрекнаха посланика на Байдън в Унгария, някогашния правозащитник Дейвид Пресман, че се намесва във вътрешните каузи на държавното управление.

Орбан също по този начин въодушевено поддържа последната президентска акция на Тръмп, като разгласява известие, насърчаващо републиканеца да " продължи да се бори ", откакто предходната година против него беше заведено първото от общо четири наказателни каузи. Миналата седмица Орбан съобщи, че победа на някогашния президент би била " единственият сериозен късмет " за преустановяване на войната в Украйна.

" Доналд Тръмп и Виктор Орбан разискаха необятен набор от въпроси, касаещи Унгария и Съединени американски щати, включително и укрепването и сигурността на границите, което разрешава отбраната на суверенитета на всяка страна ", се споделя в пресслужбата на Тръмп по отношение на извършената среща сред него и унгарския водач.

" Визитата сложи акцент върху построяването на връзки сред американските и унгарските консерватори и върху изгодите, които могат да произтекат, в случай че Тръмп бъде избран отново за президент през ноември ", се споделя в изказване на Гладен Папин, помощник на Орбан.

Същевременно Байдън разкритикува Тръмп, че е приел унгарския министър председател в имението си във Флорида. " Знаете ли с кого се среща през днешния ден той в Мар-а-Лаго? С Орбан от Унгария, който изрично съобщи, че не счита демокрацията за работеща, а се стреми към тирания. Ето с кого се среща той ", сподели Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР