Във Флорида е уловен огромен алигатор с тегло 417 кг,

...
Във Флорида е уловен огромен алигатор с тегло 417 кг,
Коментари Харесай

Огромен алигатор заловиха във Флорида

Във Флорида е уловен голям алигатор с тегло 417 кг, което го прави втория по тежест в историята на щата. Свръхголямото влечуго, което евентуално е било на възраст сред 60 и 90 години, е било дълго над 4 метра, когато ловците са го умъртвили, заяви “Live Science ”, представени от БГНЕС.

Капитанът от бреговата защита на Съединени американски щати Кевин Броц, ловджийски лидер от „ Florida Gator Hunting и Get Bit Outdoors “, бил с другари на езеро покрай Орландо, когато забелязали голям алигатор да плува не надалеч от тях. Те прекарали към четири часа в битка с алигатора, като в един миг той изскочил на 0,9-1,2 м от водата. " Приличаше на наследник кит, когато се измъкна ", споделя Броц пред уеб страницата.

След като качват алигатора на борда, те го убиват и го водят на брега, където го претеглят и мерят. Той доближи 417 кг. Това го прави вторият по тежест алигатор, улавян в миналото във Флорида. Най-тежкият е бил уловен през 1989 година и е тежал 473 кг.

Броц съобщи пред „ Live Science “ в имейл, че улавянето на алигатори с подобен размер е изключителна необичайност. " Ръководил съм стотици, в случай че не и близо хиляда лова на алигатори, само че този е безусловно неповторим ".

Във Флорида живеят към 1,3 милиона алигатори. Този образец е погубен в границите на щатската стратегия, която се организира от 1998 година насам и оказва помощ за управление на популацията.

Ловният сезон нормално продължава сред август и ноември. Всяка година се издават към 7000 разрешителни, като Комисията за запазване на дивата природа на Флорида издава тагове, които дават право на притежателите им да убият два алигатора. През 2022 година в границите на програмата са убити 7804 алигатора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР