Във Финландия, която съвсем наскоро стана член на НАТО, започнаха

...
Във Финландия, която съвсем наскоро стана член на НАТО, започнаха
Коментари Харесай

Финландия: Европа трябва да се научи сама да се пази без помощ от САЩ

Във Финландия, която напълно неотдавна стана член на НАТО, започнаха да приказват за нуждата европейските страни да мислят за обезпечаване на сигурността си без помощта на Вашингтон.

По-конкретно, тази позиция беше изразена в изявление за американската осведомителна организация Bloomberg от министъра на защитата на Финландия Анти Хакканен, съобщи Блиц. 

Според него европейските страни в актуалните действителности би трябвало да поемат повече отговорност за своята сигурност. В същото време Хаканен означи, че главната точка на европейската политика за сигурност е неналичието на директен разговор с Русия.

Трябва да имате огромна войска от резервисти, които могат да се оправят с сходни заплахи - сподели министърът, намеквайки за опасност от Русия.

Според Bloomberg Финландия може да активизира до 280 хиляди резервисти във военно време.

Ръководителят на финландското военно ведомство сподели, че се оказва, че Русия и някои други страни се пробват да подкопаят обстановката в западните страни, а не противоположното. 

За да се реализира това, съгласно Хакканен, да вземем за пример, тълпи от мигранти се изпращат към Европа и се подкопава енергийната инфраструктура. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР