Във фейсбук профила си Петър Ангелов - Дарев публикува своето

...
Във фейсбук профила си Петър Ангелов - Дарев публикува своето
Коментари Харесай

Петър Ангелов - Дарев: Путин е политически труп

Във фейсбук профила си Петър Ангелов - Дарев разгласява своето мнение-анализ:

" Путин е политически мъртвец. Кой и по кое време ще изнесе от бункера отмъстителния и нечовечен деспот е въпрос, който хората от обкръжението му си задават само посредством замяна на погледи, запазвайки мъртвешко безмълвие. Срещата на съвета за сигурност преди войната с Украйна представляваше злокобна картина. Пърформанс, режисиран от диктатора, чиято цел бе да сътвори заблуда, че решенията се вземат групово.

Отдалечени на двадесет и пет метра от него, доближените поединично изричат мнение, заставайки прави. Наришкин, шефът на разузнаването се пробва да си каже верните реплики, само че се обърква, пребледнява като първолак, и с лице като че ли извадено от ледник, сричайки се поправя. Лицата на всички са напрегнати и изопнати. Цари боязън. Те се опасяват от фюрера и той се опасява от тях. Всички знаят какво следва, с изключение на фюрера, който живее в своя реалност.

Предвижданата от него светкавична война с Украйна, планувана да приключи с церемониал на успеха в Киев, се трансформира в цялостно крушение, в злополука с десетки хиляди жертви и от двете страни. Километричните колони от танкове, бронетранспортьори и камиони, тръгнали към Киев, приличаха на церемониал сниман от " Мосфилм ". Тръгнала към огромните укрински градове, дрънчащата железна армада е посрещната с изстрелвани от рамо ракети Javelin и Stinger, трансформирайки я в километрична горяща факла.

Украинските пътища и поля наподобяват голямо гробище, където стърчат металните скелети на една разпадаща се империя. Овъглените трупове на съветските окупанти стоят със седмици в машините, без да има кой да ги извади и погребе. Катурнати камиони с отворени порти от които се носи все същият замърсен въздух, приближаващ от типичната съветска, скотска мърлящина и разхвърляност. До зацапани с машинно масло облекла се търкаля счупена бутилка с водка и пакети с храна, чиито период е изминал през 2015 година

Целият този застинал и скръбен паноптикум е като част от безконечната картина на съветската военна история, която по този начин и не можа да изпълзи от бездната на личната си имперска митология. Народ, който в никакъв случай не е свалял веригите от личните си нозе, през цялата си история непрекъснато се е опитвал да ги надене на нозете на други нации, трансформирайки ги част от личното си иго и плътски живот.

Сценарият на нискостебленият кабинетен чекист бе за три дни да влезе в Киев. Бе сигурен, че мудния, процедурен, политически импотентен Запад, до момента в който стигне до консенсус и разгласи глобите, те към този момент щяха да наподобяват безсмислени, защото в Украйна щеше да има към този момент марионетно държавно управление. Но ниският сатрап претърпя неуспех. Силно стимулираната, въоръжена до зъби украинска войска, подпомагана и насочвана от американското галактическо разузнаване, изскача от засади с портативни на рамо ракети Javelin, бързо трансформира съветските военни армади в купища пламтящо желязо.

В момента съветският умопобъркан към този момент не води война с украинската войска, води варварска война с мирното население, като обстрелва с ракети и гаубици цивилни здания, избива почтени хора - дами, старци и деца. Мариупол и Чернигово към този момент действително не съществуват като градове, сринати са със земята. Снимки и фрагменти с рушащи се от бомбите здания, с бягащи от свистенето на шрапнелите боси деца по асфалта, изнасяните на носилки бременни дами отдолу под руините, обиколиха света.

Избягалият в чужбина драматург Шендерович написа: " Не знам по какъв начин и какъв брой десетилетия ще са нужни да измием думите " Русия " и " съветско " от мръсотията и кръвта, с които ги опръска Путин ". Забавените, само че съкрушителни, стопански наказания, до края на лятото ще трансфорат страната в икономическа пустиня. Цялата индустрия, самолетна, военна, фармацевтична, електронна, галактическа, даже вагоностроителна, зависи от западни съставни елементи, чипове и елементи.

В магазините към този момент се бият за захар. Да не приказваме за медикаменти, здравна инсталация и инструментариум. Западни компании напущат страната, чакат се милиони безработни. Руските олигарси, чиито фамилии живеят на Запад са с блокирани сметки, многоетажните им яхти, с размера на прогимназии в Ница и Сен Тропе са задържани. Руският генералитет също е неудовлетворен от безсмислената и безизходна война, от глобите, които трансформират метода на живот на фамилиите им.

В тези среди царува мъртвешка тишина. Всяка " погрешно " произнесена фраза по отношение на войната е рискова за здравето… Много от откривателите на Русия, стигат до извода, че тя надали би могла да съществува без своята страхопроизвеждаща система на принуждение. Казано по различен метод, това е самопораждаща се, самодостатъчна, абсолютистка (тоталитарна) власт, поставяща се над човешкия и възвишен морал, право и правдивост - система, създаваща, боравеща и акумулираща боязън.

Късокракият фюрер е зачистил политическият терен, неговите съперници или са в пандиза, или подземен. Терорът се ускорява. Последната седмица е почнал да държи под домакински арест генерали от ФСБ. Той няма повече път обратно, ръцете му са окървавени до лактите. Въпреки това, огромна част от популацията поддържа войната. Зомбирано и закърмено от пропагандата на тематика имперско великолепие, то към този момент не е способно да възприема никаква друга реалност, с изключение на тази, която му демонстрират по малкия екран. Цялата базисна тъкан, върху която съществува тази страна е лъжата и ненавистта към други нации, към които руснакът не изпитва никакво състрадание.

" Цяла Русия се е покрила с неистини, като краста ", бе написал режисьорът Шукшин. Но даже и да ядат единствено сняг, Путин ще го унищожи неговият кръг, никаква гражданска война няма да има. Загнезденият надълбоко в масата руснаци мрачен, дестабилизиращ и разрушаващ боязън води до примирие и деградация. Повече от половината население на тази опустяваща, мразовита територия живее с двеста $ на месец, а тридесет и пет милиона от хората нямат топли тоалетни.

В голяма част от учебните заведения в съветската провинция също няма вътрешни тоалетни заради неналичието на канализация. Когато слушам по какъв начин съветският сатрап изнудва и заплашва света с нуклеарното си ракети, се сещам за думите на един съветски политически аферист, който бе споделил: " Цялата история на тази нация е потънала в лайна и тя желае да потопи там целия свят ".

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР