Във Фейсбук профила си министърът на вътрешните работи на Република

...
Във Фейсбук профила си министърът на вътрешните работи на Република
Коментари Харесай

Спасовски: Призовавам за мирни протести

Във Facebook профила си министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски прикани за „ кротичък митинг като част от разговора “. „ Призовавам за осъзнатост и отговорност. Европейските полезности в никакъв случай не са били по-важни и решаващи от в този момент - миг, когато демократичните процеси би трябвало да протичат безпрепятствено “, написа Спасовски.

По думите му съвещанието в Народното събрание, където ще приказва ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на което ще бъде прегледано предлагането за преговорна рамка за присъединение на Република Северна Македония към Европейски Съюз, е част от разговора и твърди, че „ македонската полиция остава на равнището на задачата си да пази конституционно обезпеченото право на жителите на митинг и, несъмнено, сигурността на институциите и жителите “.

Протестиращите от Левица към този момент са разположили палатковия си лагер пред постройката на Народното събрание, а улицата е затворена за коли. Наблюдава се мощно полицейско наличие. Протестите, за които приканиха и от ВМРО-ДПМНЕ, са планувани за времето, в което в Народното събрание ще приказва ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, а депутатите ще разискват преговорната рамка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР