Във ферма за патици във френския регион Ландес, който е

...
Във ферма за патици във френския регион Ландес, който е
Коментари Харесай

Птичи грип порази региона във Франция, където се прави известен гъши пастет

Във плантация за патици във френския район Ландес, който е сърцето на производството на пастета от гъши дроб " foie gras ", е намерено огнище на птичи грип, оповестиха локалните управляващи. Това е второто огнище, намерено в югозападната част на страната, откакто предходната година огромна зараза докара до избиването на 2,5 млн. патици и гъски.

" Клиничните признаци не оставят никакво подозрение и беше взето решение за умъртвяване на цялата популация ", съобщи пред Агенция Франс Прес Мари-Елен Казаубон, началник на земеделската камара на Ланд, съобщи БГНЕС.
Огнище на мощно инфектиран птичи грип тормози Франция
Франция откри високопатогенен вирус птичи грип в птицеферма в северната част на страната, оповестява Reuters. Властите разясниха, че все...
Прочети повече
Местните управляващи са открили трикилометрова защитна зона и 10-километрова зона за наблюдаване към фермата.

В началото на предишния месец здравните управляващи желаеха от производителите на биологично отглеждани свободни птици да ги затворят като мярка за отбягване на контакт с мигриращи инфектирани пернати. " Намираме се в миграционен кулоар, през който прелитат птици от Северна Европа... и би трябвало да бъдем доста бдителни ", споделя Казаубон, която сама отглежда патици.

Около една четвърт от френския пастет " foie gras " идва от Ланд, където има към 800 ферми, в които се отглеждат най-вече патици.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР