Във 2 лунен ден е много е важно да започнете

...
Във 2 лунен ден е много е важно да започнете
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 05.12.2021

Във 2 лунен ден е доста е значимо да започнете лунния месец вярно, да се настроите към мечтаното въодушевление и темп за всички последващи дни от Лунният цикъл.

През този интервал е доста рисково да се преяжда или безсистемно да се приема храна. Всичко това може да аргументи солни отлагания, артрит, болежка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкоз по-добре! Също по този начин е значимо да не отивате в другата прекаленост - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към рационалната златна среда.

Много подобаващи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Може да се употребяват млечни артикули – сметана, извара, сирене. Полезно да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди.

Все още е за предпочитане въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се употребява, само че да не е мощно. Да се заобикалят полуфабрикати - разнообразни торти, хот-дог, пици и така нататък Всичко това може да докара до съществени негативни последствия.

Във втория лунен ден тялото единствено подсказва какво тъкмо му би трябвало или какво е нездравословно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и в случай че някой усет или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този артикул да се изключи от диетата ви най-малко за един месец. И назад, в случай че в действителност желаете нещо, това значи, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е нездравословно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетният каприз.

Всички диети, които стартират в този момент, ще имат приказен резултат върху организма ви, защото те съответстват с естествените ритми.

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ КРАСТАВИЦИ СЪС СМЕТАНА

Продукти: 500 г краставици, 175 г сметана (1 опаковка), копър, 1 яйце, сол на усет.

Приготвяне: Краставиците се измиват и обелват, нарязват се на тънки кръгчета и се подреждат в салатиера, посоляват се, заливат се с разрушената сметана и се поръсват с дребно нарязания копър.

Салата се украсява в средата или тъдява с настърганото на ренде твърдо сварено яйце. По предпочитание може да се сложи дребно нарязан чесън (2-3 стръка)

Полезни препоръки: „ Действието на храната върху организма зависи надалеч повече от това по какъв начин се храним, в сравнение с от състава й. Най-важното е да съблюдаваме сдържаност и да сдъвкваме добре храната. Верността на това изказване се потвърждава от обстоятелството, че дълголетниците като предписание не се придържат към разделното хранене, само че се отнасят с надълбоко почитание към акта на сдъвкването. “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР