Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, предвижда

...
Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, предвижда
Коментари Харесай

Готвят важна промяна за ваучерите за храна, получавани от работещите

Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, планува държавният бюджет за тази година. Ще има временен интервал от шест месеца от 1 януари до 1 юли следващата година, през който ще работят по едно и също време ваучерите на хартия и на електронен притежател.

Николай Йорданов е изпълнителен шеф на IT компания.  Затова поддържа изцяло нововъведението.

  " Напълно поддържаме смяната като IT компания приветстваме всяка електронизация на процесите в страната. Това ще облекчи, както чиновниците, по този начин и администрацията ", уверен е Николай Йорданов.

Той и сътрудниците му получават ваучерите си за храна в края на месеца. На ръка. Повечето от тях, обаче, работят онлайн и с цел да ги получат би трябвало да стигнат до офиса. Сега това ще се промени. 

" Тази смяна се чака и от страна на чиновниците, които получават ваучери за храна. Тъй като това ще бъде доста по-удобен за тях, за потребление инструмент, с които ще могат да си заплащат храна ", разяснява Таня Обущарова от Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България

По последни данни на Асоциацията над 700 000 работещи получават този вид допълнение към заплатите си.

" Електронните ваучери за храна ще бъдат под формата на карта или на напълно мобилно приложение ", посочи Таня Обущарова.

От тях няма да могат да се теглят парите на банкомат или да могат да се превеждат към други сметки. Ваучерите ще могат да се употребяват в магазините, където има пос терминал или в онлайн магазин за хранителни артикули. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР