Ваучери за СПА почивки да дават работодателите на служителите си,

...
Ваучери за СПА почивки да дават работодателите на служителите си,
Коментари Харесай

Работодатели да раздават ваучери за почивка, предлага туристическият бранш

Ваучери за СПА почивки да дават работодателите на чиновниците си, на правилото на ваучерите за храна. Тази концепция на туристическия отрасъл е за здравна предварителна защита и повече приходи за туризма, предава Българска национална телевизия.

Добра храна и качествена отмора. Според туристическия отрасъл това му би трябвало на човек, с цел да е работлив на работа.

Веска Пиргова е продавач-консултант и съгласно нея СПА комплексите несъмнено понижават напрежението.

А концепцията е цената на СПА ваучерите за цяла година да е към 720 лв.. Или по 60 на месец, колкото работодателят отделя и за храна. А служащият му ще избира единствено сред български сертифицирани хотели.

Всеки шеф взема решение дали да раздава такива ваучери. Примерът е взаимстван от 15-годишния маджарски опит.

За обществената администрация в Унгария, в годишен проект се изплащат 750 до 850 евро, в частния бранш сумата е 1 500 евро.

Сумата за ваучери не се полза с налози от компанията или чиновниците, а в туризма се чака да постъпват в допълнение 260 млн. лв. годишно. Работодателите обаче са скептични, тъй като СПА услугите не са от първа нужда, както храната. Така може да се окаже, че те дават пари за ваучери, които не се употребяват.

Според работодателската организация, тази мярка облагодетелства безпричинно един съответен бранш от стопанската система. Според бизнеса би могло да има ваучери за спорт и просвета да вземем за пример. Председателят на туристическата комисия в Народното събрание Петър Кънев пък посочи, че до тях е стигнало и друго предложение.

От Министерството на стопанската система предложили компромисен вид.

Кънев посочи още, че в случай че от туристическия отрасъл имат упоритост да работят с ваучерите от следващата година, би трябвало да изчистят неяснотите и да внесат предложенията в най-скоро време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР