Вътрешното разединение в Движението за права и свободи (ДПС) е

...
Вътрешното разединение в Движението за права и свободи (ДПС) е
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Пеевски се обърна срещу човека, поставил го на политическата сцена

Вътрешното разцепление в Движението за права и свободи (ДПС) е реалност , като депутатът Рамадан Аталай акцентира, че партията няма да бъде разцепена, макар сегашните различия. Според Аталай, част от народните представители следват правилата на организацията, до момента в който други преследват персонални ползи . В изявление за БНР, той изясни, че решението за двама съпредседатели на Движение за права и свободи е било направено за да изведе партията към по-демократични решения, само че тази конструкция не е ефикасна в настоящата обстановка.

Аталай уточни, че решението за съпредседателство е било належащо за демократизацията на процесите в партията, само че че двувластието основава проблеми. Той подлага на критика Делян Пеевски за едноличните му решения . Според него, Пеевски желае да изостави Ахмед Доган, който го е сложил на политическата сцена, само че членовете на Движение за права и свободи няма да разрешат установяването на властнически режим в партията.

" Пеевски желае да изоставим господин Доган . Той се обърна против индивида, който го е сложил на политическата сцена. Но хората познават господин Доган и знаят какво той е направил за партията. Няма по какъв начин той, който се е борил против властническите режими, да стои безучастно при опитите за определяне на подобен режим в Движение за права и свободи. Тези опити поражда съпротивителните сили на Движение за права и свободи, аз имам вяра в тях ", безапелационен бе Аталай.

Аталай означи, че поддръжката за него е била свалена под натиска на Пеевски от регионалната организация на Движение за права и свободи в Пловдив , макар че е получил поддръжка от локални организации като тези в Асеновград, Кричим, Първомай и други. Той също по този начин изрази убеденост, че партията няма да толерира саботиране и нелоялно държание, наблягайки значимостта на връщането към нормалността и груповото взимане на решения в Движение за права и свободи.
 Ибрямов след срещата с Доган: Убеден съм, че може да има държавно управление с втория мандат
Ибрямов след срещата с Доган: Убеден съм, че може да има държавно управление с втория мандат

Той не чака среща сред Доган и Пеевски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР