Вътрешното министерство предлага да се въведе така наречената Зона 30

...
Вътрешното министерство предлага да се въведе така наречената Зона 30
Коментари Харесай

МВР въвежда Зона 30 в някои градове

Вътрешното министерство предлага да се вкара по този начин наречената " Зона 30 " в градове с по-голяма централизация на пътни катастрофи. В столицата към този момент има такава пробна зона - сред булевардите “Прага ", “Пенчо Славейков ", Витошка " и “Скобелев ".

Идеята е по този начин да се понижи позволената скорост от 50 на 30 километра в час, както и по-често водачите да дават преимущество на пешеходците. Aко при скорост от 50 километра в час спирачният път е 40 метра, то при 30 километра е едвам 18 метра.

А през днешния ден в цялата страна има начинания във връзка Националния ден на сигурността на придвижване по пътищата. Във Варна бяха построени няколко контролно пропускателни пункта, а стотици водачи бяха тествани за алкохол и опиати, осведоми Nova. 

" Апелът към водачите всички градове в България. Да не ръководят коли под въздействието на алкохол или наркотични субстанции. Да преценяват скоростта на придвижване, трафикът е извънредно натоварен и надлежно това е и задачата - да понижим броя на ПТП-та, на починалите и ранените участници ", съобщи контрольор Деян Любомиров, Пътна полиция - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР