Вътрешното министерство на Германия забранява влизането в страната на сезонни

...
Вътрешното министерство на Германия забранява влизането в страната на сезонни
Коментари Харесай

Германия затваря границите си за сезонни работници

Вътрешното министерство на Германия не разрешава влизането в страната на сезонни служащи за да се спре разпространяването на ковид. От през днешния ден 17 часа локално време (18 часа българско време) те ще бъдат спирани на немската граница. Разпоредбата се отнася за служащи, идващи от страни отвън Европейски Съюз, Англия, страни от Евросъюза като България и Румъния, които не са част от Шенгенската зона, както и от Полша и Австрия, които краткотрайно върнаха граничния си надзор, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Председателят на немската фермерска асоциация Йоахим Руквид разяснява, че възбраната за влизане ще удари съществено фермите в решителен миг.

„ Местните стопанства са готови да приложат всички ограничения за хигиена, с цел да предотвратят заразяването с Ковид-19. Забраната за сезонните служащи от чужбина би трябвало да бъде допустимо най-кратка. Фермите за плодове и зеленчуци, както и лозарските стопанства незабавно имат потребност от още работна ръка “, изясни Йоахим Руквид.

Годишно в немското селско стопанство работят близо 300 000 сезонни служащи, които идват най-вече от Източна Европа. В момента доста ферми изпитват дефицит на служащи. Германското министерство на селското стопанство сътвори интернет портали, които да свързват фермите с хора, които желаят да работят на полето.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР