Вътрешното министерство на Беларус включи редица опозиционни структури на бившата

...
Вътрешното министерство на Беларус включи редица опозиционни структури на бившата
Коментари Харесай

Беларуските власти признаха опозиционните структури на Тихановска за екстремистки формирования


Вътрешното министерство на Беларус включи редица опозиционни структури на някогашната кандидатка за президент Светлана Тихановска в своя лист с екстремистки организации. Обновеният лист е поместен на уеб страницата на ведомството, съобщи ТАСС.

За екстремистки формирования са приети структурите " Координационен съвет ", " Аналитиците на Светлана Тихановска ", " Екипът на Светлана Тихановска ". Министерството твърди, че група жители от тези структури, " обединени по-специално посредством обществени мрежи, месинджъри и други интернет запаси, реализират екстремистка активност ". Дейността на тези формирования се не разрешава.

Минският градски съд понастоящем гледа задочно наказателно дело против Тихановска и други опозиционери по обвиняване в скрит план за присвояване на властта, основаване и управление на екстремистко формирование. Обвиняват ги и в апели към наказания по отношение на Беларус, целящи да накърнят националната сигурност, а също по този начин в разпалване на обществена омраза.

До момента вътрешното министерство и Комитетът за държавна сигурност на Беларус са признали за екстремистки формирования 114 начинания и интернет общности. Наказателният кодекс на страната планува за техните основатели, водачи и участници присъди до 7 години отнемане от независимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР