Вътрешното министерство казва, че в момента харчи £8,2 милиона на

...
Вътрешното министерство казва, че в момента харчи £8,2 милиона на
Коментари Харесай

След поражението на междинните избори повече депутати от торите ще се надяват на напредък по отношение на хотелите за убежище

Вътрешното министерство споделя, че сега харчи £8,2 милиона дневно за хотели. През 2022/23 година бюджетът беше £3,6 милиарда, към два пъти повече от това, което беше през 2021/22 година Смята се, че се употребяват към 400 хотела.

Робърт Дженрик, който разгласи, че 50 хотела ще бъдат освободени до януари, свежда това до спад на дребните плавателни съдове тази година с 30%. < /p>

Sky News схваща, че откакто престанат да употребяват тези хотели до края на януари, министрите се надяват да спрат да употребяват още 50 до април - само че те персонално признават, че това зависи от доста фактори, работещи в тяхна изгода.

Г-н Дженрик сподели: „ Тези хотели би трябвало да бъдат активи за техните локални общности, обслужвайки бизнеса и туристите и домакинствайки житейски събития, които ценим, като сватби и рождени дни, вместо да подслоняваме незаконни мигранти на неустойчива цена за данъкоплатеца. „

Номер 10 споделя, че спадът в прекосяването на дребни лодки не се дължи на времето – най-новото в политиката

Биби Стокхолм: Търсещите леговище се завръщат до задържането на шлепа край Портланд след изплашване от легионела

Но както лейбъристите показаха, даже затварянето на 50 - или 100 - оставя броя на употребяваните хотели по-висок, в сравнение с при започване на предходната година.

< p> Риши Сунак даде обещание да приключи потреблението на хотели за търсещи леговище по-рано тази година, само че натрупването на каузи, които чакат решение, сега 176 000, значи, че напредъкът е муден.

„ Имиграцията “ е най-важният въпрос за гласоподавателите < p> Живеещите в тези хотели получават различно настаняване без избор. В хотел Westone Manor в Нортхемптън, където Sky News посети през днешния ден, фамилии с деца неотдавна бяха напуснали, с детски колички и играчки, струпани в предния двор.

Даниел Стоун, локален консултант, подкрепящ фамилиите, твърди, че някои бяха дадени единствено часове да изоставен - и бяха настанени в различни хотели в цялата страна.

Тя сподели, че фамилиите са пуснали корени там, с деца на учебно заведение. Една жителка, която беше бременна, беше разтревожена от пропускане на предродилни часове.

От Министерството на вътрешните работи споделиха, че са получили нужното петдневно предупреждение. Известно е, че някои от търсещите леговище са били преместени в други хотели на разстояние до 25 благи.

Правителството освен се бори с изоставането, само че и с намирането на друго уместно „ разпръснато “ настаняване в регионите на локалните управляващи.

Разходите на Министерството на вътрешните работи за даване на леговище се усилиха с £1,85 милиарда, от £2,12 милиарда през 2021/22 година до £3,97 милиарда тази година.

Министерството на вътрешните работи не е разгласило детайлности кои хотели ще бъдат затворени, само че някои членове на Народното събрание разкриха местоположенията и се надяват да покажат на локалните поданици, че се реализира прогрес.

Нортхемптън Север, където Westone Manor hotel е ситуиран, е закостенял изборен регион с болшинство от едвам 5507.

Друга област, в която се затваря хотел, е Ипсуич, където се освобождава четиризвезден Novotel. Депутатът от торите Том Хънт, чието болшинство е 5579, сподели пред Sky News, че имиграцията е „ основен въпрос за моите гласоподаватели “.

Грег Смит, народен представител от Бъкингам, който беше известен, че хотел Best Western в неговия изборният регион затваряше, сподели, че проектите за затварянето му през септември не са се осъществили и че в този момент му е казано, че това ще се случи през ноември.

Прочетете още:
Сметката за леговище се удвоява до близо £4 милиарда Сунак споделя, че цената е „ неприемлива “
Дебатът по отношение на Конвенцията за бежанците е от жизненоважно значение за отбраната на най-уязвимите

Правителството се пробва да реалокира някои търсещи леговище - основно възрастни мъже - в различно настаняване, като някои най-после качване на спорния шлеп Bibby Stockholm, който трябваше да бъде освободен след зараза от легионела.

Някои са настанени в неизползваната RAF Weathersfield в Есекс, само че проектите за настаняване на до 2000 в RAF Scampton в Линкълншир се извършват арестувани от локални провокации.

Министрите споделят, че имат вяра, че окончателното решение по-късно тази година по отношение на законността на схемата в Руанда, което се надяват да подейства като възпиращ фактор за прекосяването, ще бъде решителен тест за техните триумф.

Имиграцията остава основен въпрос, изключително за гласоподавателите на консерваторите - въпреки и много зад стопанската система и опазването на здравето.

Депутатите в 50 общности - не всички от тях са тори - могат да кажат преглежда се потреблението на хотели. Но след провалянето на междинните избори предходната седмица, има доста повече депутати, които търсят по-бърз прогрес.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР