Вътрешнопартийното напрежение в БСП се задълбочава като спорът се пренесе

...
Вътрешнопартийното напрежение в БСП се задълбочава като спорът се пренесе
Коментари Харесай

Двама алтернативни председатели ли има БСП-София в момента?

Вътрешнопартийното напрежение в Българска социалистическа партия се задълбочава като разногласието се придвижи кой сега е в действителност ръководител на софийската организация на соцпартията.

" Към сегашния миг законният ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия София е Диана Тонова, законният градски съвет е определеният на Градската партийна конференция, състояла се на 21 април 2024 година, законните ръководители на 24-те районни препоръки на Българска социалистическа партия са определените въз основа на извършения предварителен цялостен цикъл доклади и избори. "

Това се споделя в позиция през днешния ден на Изпълнителното бюро на БСП-София, публикувана от пресцентъра на организацията. И се прибавя: " Ако някой желае да ревизира истинността на последното, дано да опита да се впише в Агенцията по вписванията ". 

Вчера Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия реши, че Корнелия Нинова не може да бъде избирана още веднъж за председател на Българска социалистическа партия, защото има изпълнени два поредни цялостни мандата, заяви пресцентърът на партията. Контролната комисия на Българска социалистическа партия се прознесе и по проблеми за София, Бургас и Плевен. 

Общопартийната контролна комисия в Българска социалистическа партия се произнесе и че Иван Таков е ръководител на БСП-София, осведомиха от пресцентъра на Групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

" Решенията на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия от 29 юни 2024 година по отношение на „ мандатността ” и „ предварителните вътрешнопартийни избори в София, Бургас и Плевен ” демонстрират цялостна липса на подготвеност и див реваншизъм. Срам както за поръчителите, по този начин и за изпълнителите! ", декларират още от управлението на БСП-София.

Както и:

" Призоваваме всички законно определени и настоящи общински, градски и районни ръководители в Българска социалистическа партия да изразят позиции по решението на ОПКК, с цел да запазим човешкото и партийното си достолепие и да се противопоставим на опитите да се унищожи фундаментално партийната конструкция на Българска социалистическа партия, се споделя в позицията. "

В нея се показва още, че Уставът на Българска социалистическа партия може да се пояснява единствено от Конгреса, ОПКК няма пълномощия за това.

Иван Таков беше заменен като ръководител на Българска социалистическа партия в София, откакто общински съветници на соцпартията - без Диана Тонова, поддържаха избора на ръководител на СОС от коалиция ПП-ДБ ( " Спаси София " ).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР