Вътрешният министър Валентин Радев за пореден път показа абсолютна некадърност

...
Вътрешният министър Валентин Радев за пореден път показа абсолютна некадърност
Коментари Харесай

Би Нюз пита Валентин РАДЕВ: Докога ще пращате полицаите за пушечно месо, вместо да оправите разграденото МВР?! Оставката кога???



Вътрешният министър Валентин Радев за следващ път сподели безспорна несръчност като ръководещ ведомството си, както и доста началници под него в редицата. Полицайка може да ослепее, тъй като още веднъж някой е спал, претупал е нещата и си е писал точки, единствено тъй като на и към стадиона са ситуирани голям брой полицейски елементи.

За сметка на това обаче нямаше професионална и щателна инспекция на почитателите преди да влязат да гледат мача. Нещо, на което постфактум станахме едвам след случая и претърсването стартира...на излизане на почитателите. За сметка на това по време на дуела полицията се похвали, че има задържани в специфична стаичка на стадиона 4 души, които били дрогирани...

Не за първи път дербито Левски-ЦСКА се играе, не за първи път е повече от печално ясно, че почитателите и на двата тима са способни на какво ли не по време на мача.

Необяснима е обаче тоталната несръчност по организацията на допуск на стадиона на почитателите, които са влезнали със самоделно направена бомбичка и са я хвърлили на стадиона.

След като съществено пострада полицайката и с нея още няколко нейни сътрудници, Министерство на вътрешните работи се задейства. Десетки последователи на "Левски " бяха прибрани в ареста, а на изхода полицията пропускаше феновете един по един след щателна инспекция, а обвинените бяха отведени в районното.

Наглостта на Радев бе поддържана от основния му секретар на - Младен Маринов, който за тежкия ницидент упрекна само почитателите!

Той имаше наглостта да се ядоса, че в сходни случаи постоянно се търси несвършената работа на органите на реда, а не се търсят претекстовете на тези, които предизвикват безредиците.

"Защо търсите пропуск в полицията? Да се замислим обикновено ли е да се вършат бомбички и да се хвърлят по хората. Търсете пропуски във образованието и възпитанието на този, който хвърли бомбичката. Държавата прави своето, има закон. Трябва да има социална реакция и неотстъпчивост към сходни хулигански дейности. Винаги се сблъскваме с това - доста полиция, малко полиция. Колко служители на реда би трябвало да има? Трябва дружно да се опълчим против сходни прояви ", разяснява Маринов по тематиката.

А обикновено ли е господин Маринов, бомбичките гладко да влизат на стадиона, пред очите на служителите на реда, които позволяват феновете на мача?!

Нормално ли е да вършиме щателни инспекции на изхода, а не на входа? Само за вода и чадъри ли проверявате, и кой влиза пийнал? Как тъкмо влезе вътре самоделна бомба, бе съединена, както твърдите, и след това рани ваши сътрудници?

Досега не се чу и дума за инспекция и следствие на нелепото държание на управителния състав и отговрните служители на реда за реда на осъществяване на футболната среща. Ще има ли такава, господин Радев? В кабинета е доста комфортно, до момента в който служителите на реда са на открито като пушечно месо, да ги обстрелват престъпно проявени от домовете си, да ги пребиват до момента в който са на работното си място. Ситуацията крещи за промяна, стоманен ред и дисциплинираност в силовото министерство. Дори на Женския пазар царува повече ред, в сравнение с в Министерство на вътрешните работи.

Дотук единствено положителната вест е от доцент Борислав Кючуков от "Пирогов ", който е оперирал полицайката и заяви доста обнадеждаващи вести за дамата.

"Днес съм доста по-голям оптимист. Операцията протече доста безпрепятствено за този вид тежки контузии. Оперирахме нощес сред среднощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Извадихме непознато чуждо тяло от окото – стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм. Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, т.е. имахме развой на травматична катаракта. Важното е, че в своята целокупност задната капсула е непокътната, тъй че на втори стадий бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща. Приключихме интервенцията с частична предна витрактомия. Окото няма да бъде изгубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят спомагателни интервенции. Трябва да има втора интервенция за имплант на леща. Началото обаче е доста положително. Първата стъпка бе доста гладка ", сподели доцент Кючуков.

Ако всички си бяха на мястото, можеше този индицент да бъде избегнат.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР