Вътрешният министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на

...
Вътрешният министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на
Коментари Харесай

Министър Радев притеснен за тел. 112

Вътрешният министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила изрази своето терзание по отношение на езиковата подготвеност на чиновниците в тел. 112.

Това стана ясно по време на парламентарния надзор. Темата беше повдигната от левицата. Заплатите са ниски, а чакаме от тези хора да знаят три езика, акцентира силовият министър. Предстои ни председателство на Европейски Съюз и аз съм обезпокоен по какъв начин ще одобряват сигнали и ще работят на непознати езици, показа Радев.

Иначе той регистрира значимостта за националната сигурност на системата на единния тел. 112. Обявена е публичната поръчка за възобновяване на системата. Търсел се по-съвременен вид. Още предходното управление на Министерство на вътрешните работи бе пресметнало, че обновяването ще коства 50 млн. лв.. Докато се обезпечат парите, ще се обнови актуалната. Общо за 3 години поддържането и надграждането на системата ще коства 13 млн. лв.. Червените повдигнаха тематиката поради сигналите, че тя прекъсва. Според Валентин Радев е проведена работата ѝ по този начин, че при потребност да действа и на ръчен режим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР