Вътрешният министър Валентин Радев подозира, че в писмото на баретите

...
Вътрешният министър Валентин Радев подозира, че в писмото на баретите
Коментари Харесай

Радев подозира политически подтекст в писмото на баретите срещу шефа им

Вътрешният министър Валентин Радев подозира, че в писмото на баретите има политически подтекст. Той разяснява протеста на чиновниците от Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) против началника им Георги Гайков на постоянния месечен брифинг на вътрешното министерство.

Радев обаче не уточни с коя политическа мощ свързва подтекстът. " В писмото на баретите има политически подтекст. Учудих се, че не са употребявали служебния път да алармират, а го вършат по този метод. Чакам инспекцията на инспектората ", разгласи Радев.

На въпроса какво могат да създадат чиновниците на Министерство на вътрешните работи, когато имат недоволства от шефа си, в случай, че той има власт над тях и може да ги " намалява " посредством пренасяне и други способи, Радев съобщи, че по тази причина има и политическо управление. Ако служителите на реда не имат вяра на професионалните си ръководители са можели да алармират политическите такива.

Министърът разгласи още, че е решил всички плюсове и минуси, когато е назначил Георги Гайков още веднъж да оглави профилираната конструкция. " Дейността в отряда върви обикновено. Все отново там работят над 200 души, писмото е подписано от 10 % от тях ", съобщи още министърът.

Гайков беше назначен от някогашния вътрешен министър Цветлин Йовчев през октомври 2013 година и оглавяваше Отряда за битка с тероризма през 2014 година, когато при акция за обезвреждането на барикадирал се стрелец в Лясковец почина командосът Емил Шарков, а трима бяха ранени. Гайков е считан за доближен до тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи и сегашен управителен кадър в партия " Атака " Светлозар Лазаров. В началото на втория кабинет на Бойко Борисов Гайков бе заменен от поста началник на спецотряда и върнат от Радев през юли тази година.

Във вторник стана известно, че Радев е назначил сложна инспекция в СОБТ след писмо на чиновници в отряда, в което упрекват командира си в непозволени назначения, неприятно ръководство на спецотряда и потреблението на служебни запаси за персонални цели. Писмото бе подписано от над 20 чиновници и бе изпратено и до вицепремиера Красимир Каракачанов. Повече четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР