Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че предвидени 55 млн. лв.

...
Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че предвидени 55 млн. лв.
Коментари Харесай

Не всички полицаи ще получат увеличение, само тези със заслуги, обяви Радев

Вътрешният министър Валентин Радев разгласи, че планувани 55 млн. лева повече за заплати в Министерство на вътрешните работи няма да бъдат разпределени поравно - както желаят синдикатите, а съгласно заслуги.

" 55 млн. лева раздаваме следващата година, няма да ги раздадем на калпак. Само на тези, които са работили най-добре, на другите по-малко. Да са стимулирани и другите ", разгласи на церемонията " Полицай на годината " Радев.

Призова полицейските шефове да мислят по какъв начин да стимулират служилите си.

Обясни, че всички министерства се съгласили, че Министерство на вътрешните работи заслужавали повече пари и страната е дала колкото може. По думите му към служителите на реда е " даден от политическото управление в страната, от най-високо равнище - министър-председателя, който е ваш човек ", съобщи той пред сътрудниците си. По думите министър председателят Бойко Борисов постоянно се дистанцирал от Министерство на вътрешните работи, " тъй като е от тук, да не каже някой, че има любимци ". Но това били резултатите, забележимите.

Пред " Дневник " Радев изясни, че това е неговото решение и не счита да го трансформира. Попита и реторично в случай че се дадат пари на всички поравно - какъв знак е това към служителите на реда, " какво им споделяме - усилваме ви парите даже и да не работите ".

Миналата седмица от оповестена за публично разискване проектонаредба се разбра, че служителите на реда с най-малки заплати и работещите на терен ще получат покачване, а за шефовете - няма. Повече за разпределението на 55-те млн. лева по другите длъжности в системата четете тук.

Разпределението на парите бе разисквано и на изключително съвещание на съвета за обществено партньорство тази седмица. На него представителите на всички синдикални организации в Министерство на вътрешните работи и зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов подписаха декларация - която няма наложителен темперамент за Радев, съгласно която парите ще бъдат разпределени поравно сред всички чиновници на вътрешното ведомство. Повече за рецензиите на синдикатите към проектонаредбата и разискването, което мина със закани за съд и митинги вижте тук.

Както и да бъдат разпределени тези 55 млн. лева, които синдикатите оповестиха като подигравка, те демонстрираха, че няма да спрат с митингите. Вече като по традиция и днешният празник на гранична полиция, която празнува своята 130-годишнина, бе белязан с митинги по всички гранични пунктове.

Още през лятото на предходната година синдикатите дадоха обещание, че митинги ще има на всеки празник в Министерство на вътрешните работи, до момента в който управлението не удовлетвори трите им претенции - нарастване на заплатите на всички чиновници с минимум 15%, незабавен ремонт на Закона за Министерство на вътрешните работи и правенето на напълно нов закон с присъединяване на чиновниците на вътрешното министерство.

Те предизвестиха, че митингите ще продължат и по време на европредседателството на страната, което стартира от началото на идната година. Повече четете тук.

Така се стигна и до въпросното нарастване на бюджета на Министерство на вътрешните работи с 55 млн. лева за заплати. Тогава министърът на вътрешните работи изясни, че няма пари за нарастване с 15% на всички заплати и даде обещание нарастване сред 1% и 15% съгласно заслугите.

Преди дни стана известно, че служителите на реда ще получат коледни бонуси, които не са раздавани от 10 години - съгласно вътрешния министър Валентин Радев, или от времето на ръководство на премиера Иван Костов - съгласно източници на " Дневник " в системата. Някои от служителите на реда одобриха новината за бонусите като опит да бъдат потушени митингите по време на европредседателството.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР