Вътрешният министър Валентин Радев и правосъдният - Цецка Цачева, са

...
Вътрешният министър Валентин Радев и правосъдният - Цецка Цачева, са
Коментари Харесай

Цачева убедена, че Истанбулската конвенция ще бъде ратифицирана скоро

Вътрешният министър Валентин Радев и правосъдният - Цецка Цачева, са първите ни двама министри, които бяха изслушани от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европарламента в Брюксел. Правосъдният министър Цецка Цачева изясни, че ще работим за подсилване на европейското пространство на независимост, сигурност и правораздаване, съобщи тя пред евродепутатите.

" Ще търсим единодушието, належащо в общ интерес за подсилване на европейското пространство на независимост, сигурност и правораздаване ", съобщи Цачева.

Правосъдният министър изясни, че страната ни е подготвена за взаимно съдействие с Европейския парламент и по начинания, които са от интерес за европейските жители в региона на противодействието на престъпността и на домашното принуждение .

 Румен Радев с запаси към Истанбулската спогодба
Румен Радев с запаси към Истанбулската спогодба

Президентът желае обстоен спор по тематиката

Припомняме, в столицата през днешния ден имаше митинг в поддръжка на Истанбулската спогодба . Документът не е признат от партиите Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация, " Воля ", а Съюз на демократичните сили желаят единствено текстовете за отбрана от домашно принуждение да бъдат включени в нашето законодателство. Осем министри от третия кабинет " Борисов " не поддържаха конвенцията при разискването й в Министерския съвет.

На въпрос на европейските депутати за различията в България, по отношение на утвърждението на Истанбулската спогодба министър Цачева съобщи, че до ратификация на документа ще се стигне след спор в българския парламент и изрази вяра, че това ще стане скоро .

" Стремежът ни е реализиране на съответни резултати за одобряването на мощна и единна Европа чрез единодушие, конкурентоспособност и кохезия. Защото просперитетът и икономическото ни развиването се основават на нашия пиедестал - ценене на главните права и свободи и правилото на господство на правото ", добави министър Цачева.

Цачева подчертава върху основаването на Европейска прокуратура , договарянията по плана на Регламент за Агенцията ЕВРОЮСТ. Сред целите ни е развиването на електронното правораздаване, регламента за електронната цялост, Директивата за битка с изпирането на пари по наказателноправен ред, както и Регламента за взаимно признание на решения за застраховане и конфискация и други

 Създават Европейска прокуратура
Създават Европейска прокуратура

Общ юридически инструмент стопира противозаконни активи да влизат в законната стопанска система

Попитана за идното институционализиране на Европейската прокуратура , министър Цачева акцентира, че България, като един от основателите за основаването й, ще работи предпочитано взаимно с Европейска комисия за структурирането и действието на тази нова европейска работа и построяването на връзките ѝ с партньорските институции и служби.

" Предвиждаме тази тематика да бъде предмет на полемика в границите на Неформалното съвещание на министрите на правораздаването и вътрешните работи в София в края на този месец . Допълнително въпросите, свързани с институционализирането на Службата, ще бъдат детайлно прегледани по време на двудневна конференция през март 2018 година в София ", означи правосъдният министър.

По отношение на Регламента за Агенцията ЕВРОЮСТ, министър Цачева съобщи, че страната ни ще работи интензивно по завършването на тристранните договаряния по плана за правилник.

Приоритетите на Българското председателство на Съвета в региона на вътрешните работи бяха показани от вътрешния министър Валентин Радев пред Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европарламента в Брюксел.

Евросъюза бе изправен пред сложни закани за сигурността и невиждан миграционен напън , напомни вътрешният министър, осведомиха от Екологичен потенциал. За тяхното преодоляване се наложи използването на сложни ограничения, разясни Радев.

 Протести посрещат Европредседателството
Протести посрещат Европредседателството

Ще стачкуват еколозите, последователи на втория въжен превоз на Банско и други

Българското председателство се отнася извънредно отговорно към превантивните дейности за сигурността, уточни министър Радев. Постигнатото от Естония ще бъде продължено , ще се обезпечи нужната последователност . Председателството ще се управлява от правилата на еластичност, бистрота и предвидимост , посочи той.

Основни цели в работата на Българското председателство ще бъдат по-ефективното ръководство на миграцията и повишението на сигурността на европейските жители . Граничната сигурност е изведена като водоравен приоритет , имащ отношение както към сигурността, по този начин и към миграцията. И в региона на вътрешните работи ще се работи за бъдещето на страните от Западните Балкани, което е наш характерен приоритет.

Изслушването е общоприета процедура при започване на всяко председателство. Валентин Радев и Цецка Цачева бяха първите министри, изслушани от евродепутатите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР