Вътрешният министър се появи в парламента и даде обещание на

...
Вътрешният министър се появи в парламента и даде обещание на
Коментари Харесай

Рашков: Обещавам на ГЕРБ и ДПС, че всичко за политическите репресии ще излезе на светло

Вътрешният министър се появи в Народното събрание и даде заричане на две партии, което ще извърши.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отново се завърна в Народното събрание, където взе участие в блиц контрола пред народните представители. От Движение за права и свободи желаеха от силовия министър да обясни дали е издавал предписание за репресии на полицейските чиновници над български жители по време на предизборните акции.

,,Министърът на вътрешните работи не може да издава такива разпоредби, нито да упражнява дейности, които са в несъгласие с българските закони. Недейте да обиждате българските служители на реда, че реализират репресии. Ако има съответни недоволства от български жители от дейностите на служителите на реда, дайте тези материали или за инспекция в Министерство на вътрешните работи, или на прокуратурата, в случай че смятате, че в Министерство на вътрешните работи би се показала някаква пристрастност``, съобщи Рашков от парламентарната естрада.

Вярно е, че постъпи информация в Министерство на вътрешните работи, че с ТЕЛК-овете се вършат опити по време на изборите да се премине към гласоподаване с преносима урна и това за всички тук в залата и освен е ясно каква е задачата, изключително в хипотезата и в случаите, когато не са открити такива болести, които да пречат на българските жители да отидат до изборната секция, сподели още Бойко Рашков.

Той посочи, че има такива открити случаи.

,,Ако се продължава с тези чисто политически спекулации при всяко мое идване тук на парламентарен надзор, ще приготвям най-малко по 10 такива случая, в които органите на Министерство на вътрешните работи са разкрили сходни случаи и са ги дали на прокуратурата``, отсече силовият министър.

Той добави, че политическите репресии от предишното са резултат от незаконната активност от няколко политически партии, които стоят в сянка, а българските жители попадат под ударите на закона поради тях.

Обещавам на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че тази информация ще излезе на ярко, закани се Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР