Вътрешният министър на Великобритания обвини най-голямата полиция в страната, че

...
Вътрешният министър на Великобритания обвини най-голямата полиция в страната, че
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство обвини полицията, че облагодетелства пропалестинските протестиращи

Вътрешният министър на Англия упрекна най-голямата полиция в страната, че е по-снизходителна към пропалестинските стачкуващи, в сравнение с към други групи

От JILL LAWLESS Associated Press, 9 ноември 2023 година, 5:16 ч.

ЛОНДОН -- Британският министър на вътрешните работи упрекна най-голямата полиция в страната, че е по-снизходителна към про- Палестинските стачкуващи спрямо други групи, задълбочавайки политическата омраза, провокирана от войната Израел-Хамас.

В извънредно необикновена офанзива против полицията министърът на вътрешните работи Суела Бравърман сподели, че Лондон Столичната полиция пренебрегваше нарушаването на закона от „ пропалестинските тълпи “. Тя разказа стачкуващите, призоваващи за преустановяване на огъня в Газа, като „ маршируващи на омразата “. войната стартира преди повече от месец. Правителството разкритикува уредниците, че са възнамерявали марш в събота, защото е Денят на примирието, годишнината от края на Първата международна война, когато мнозина във Англия стопират да си спомнят жертвите на войната.

Походът е ден преди основните възпоменания в неделя, когато крал Чарлз III, висши политици, дипломати, военни водачи и ветерани участват на гала по полагане на венци на военния мемориал Кенотаф в централен Лондон. Планираният маршрут не минава покрай паметника, който е на няколко крачки от Народното събрание.

Премиерът Риши Сунак разкритикува плануваните митинги през уикенда на Възпоменанието като „ провокативни и неуважителни. ” Но откакто извика шефа на полицията Марк Роули за диалози в сряда, Сунак сподели, че държавното управление поддържа „ правото на кротичък митинг. И пробата за тази независимост е дали нашият ангажимент към нея може да преживее неудобството и разочарованието на тези, които желаят да я употребяват, даже и да не сме съгласни с тях. “

Това наподобява постави завършек на разногласието, само че Брейвърман го изостри фрапантно със публикация в изданието на лондонския вестник Times от четвъртък. Тя упрекна полицията, че работи по-снизходително към пропалестински стачкуващи и последователи на Black Lives Matter, в сравнение с към десни протестиращи или футболни хулигани.

Брейвърман сподели, че „ има схващането, че висши полицейски чиновници се играят на любимци, когато става въпрос за протестиращите “, и назова демонстрациите, призоваващи за преустановяване на огъня в Газа, „ одобряване на примат от избрани групи “, изключително ислямски екстремисти.

„ Терористите бяха оценени, Израел беше демонизиран като нацисти, а евреите бяха застрашени с нови кланета ", сподели тя.

Стотици хиляди хора са взели участие в демонстрации всяка събота от началото на войната, проведени от леви групи и мюсюлмански организации.

Полицията споделя, че е имало съвсем 200 ареста в Лондон, свързани с спора от 7 октомври, в това число 98 за хипотетични антисемитски закононарушения и 21 за хипотетични антимюсюлмански закононарушения.

Протестите могат да бъдат неразрешени единствено във Англия в случай че има риск от съществено разстройство. Полицията сподели, че този предел не е доближат, макар че се тормозят, че може да се появят „ разколнически групи, целящи да подклаждат вълнения “, в това число крайнодесни деятели.

Лондон Кметът Садик Хан, член на опозиционната Лейбъристка партия, сподели, че публикацията на Брейвърман е „ безотговорна “. ”, сподели той.

Министърът на вътрешните работи дава отговор за закона и реда и имиграционната политика, в това число закъсалия проект на държавното управление да изпраща търсещи леговище лица, които идват във Англия с лодки на еднопосочно пътешестване до Руанда.

Брейвърман е разногласна фигура, която се трансформира в любим на популисткото властническо крило на партията, като се застъпва за все по-строги ограничавания на миграцията и война против отбраната на правата на индивида, демократичните обществени полезности и това, което тя назова „ уокерати, които ядат тофу “. съревнование за партийно водачество, което може да се случи, в случай че консерваторите изгубят властта на избори, които се чакат идната година. Проучванията на публичното мнение от месеци слагат партията с 15 до 20 пункта зад лейбъристите.

Те приканиха Сунак да я уволни, като споделиха, че неуспехът да го направи демонстрира уязвимост в него част.

Водещи истории

Обобщение на CMA Awards 2023: Всички най-големи победи и епични осъществявания

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР