Вътрешният министър на РС Македония е наредил да започне разследване

...
Вътрешният министър на РС Македония е наредил да започне разследване
Коментари Харесай

Македончета, рисували в София с българчета, са обект на разследване в страната си

" Вътрешният министър на районен съд Македония е наредил да стартира следствие против деца, които преди месец рисуваха в София със свои съученици. Нещо, което е извънредно брутално. В мен се основава чувството, че постоянно, когато Македония ще се опита да направи крачка напред към своето развиване, " дълбоката страна " намира метод по какъв начин да спре РСМ по пътя й към Европейски Съюз ". Това съобщи Петър Колев ръководител на Граждански либерален съюз в РСМ в ефира на NOVA NEWS.

Според историка Спас Ташев, който се включи по вайбър, предлагането за вписването на българите в Конституцията на районен съд Македония е направено с година и няколко месеца забавяне. " Предложението е 5 страници, само че е двуезично –на формалният език и на албански, което значи, че е две страници и половина. Фактът, че държавното управление забави този документ, демонстрира, че то не е имало мощен претекст да работи в тази тенденция. Трябва да подчертая, че това е една нужна крачка, само че след нея следват и други ", сподели Ташев.

" Вчера, точно на Илинден, Конституционният съд в районен съд Македония анулира наскоро признатия закон за регистриране на националността в актовете за раждане. Откакто този закон функционираше по мои данни над 5 000 души са поискали да извадят такива актове, в които да посочат че са българи. Според преброяването 3500 души бяха показали българска народност ", изясни Ташев. По думите му това е изключителна българска интензивност, която разтревожи управляващите. Той чака, че ще се ползва някакъв югославски модел във връзка с българите – в Сърбия българите са приети за малцинство, само че мъчно употребяват правата си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР