Вътрешният министър на Италия Матео Салвини заяви днес, че е

...
Вътрешният министър на Италия Матео Салвини заяви днес, че е
Коментари Харесай

Матео Салвини намекна за възобновяване на коалицията с Движението Пет звезди

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини съобщи през днешния ден, че е допустимо посредством промени в държавното управление да бъде възобновена разпадналата се коалиция сред неговата дясна партия " Лига " и антисистемното Движение " Пет звезди ", съобщи АП.

След среща с президента Серджо Матарела в двореца " Куиринале " Салвини уточни, че алтернативата е предварителни избори. " Искам да дам последната дума на народа. Но в случай че някой желае страната още веднъж да се задвижи, ние сме подготвени да създадем същото без предразсъдъци ", сподели той пред кореспонденти по адрес на досегашните си сътрудници от " Пет звезди ".

Днес президентът завършва първия кръг от диалози с представители на италианските партии в намирането на излаз от рецесията след оставката на премиера Джузепе Конте. Но Матарела може да даде повече време за възможното образуване на съюзи, съобщи АП.

Движението " Пет звезди " работи за съставянето на ново устойчиво държавно управление, сподели през днешния ден водачът на придвижването " Луиджи ди Майо, без да посочва възможния си съдружен сътрудник, добави ДПА. Според организацията единствената опция на " Лигата " е опозиционната Демократическа партия.

" Започнали са всички нужни контакти за намирането на солидно [парламентарно] болшинство, което да служи на жителите ", сподели Ди Майо също след среща с президента. Той е оповестил лист с 10 целта на възможното бъдещо държавно управление, които съвсем съответстват с изложените от Демократическата партия пет целта.

От Демократическата партия през днешния ден дадоха сигнал, че биха се съюзили с Движение " Пет звезди ", с цел да основат проевропейска коалиция, задоволително мощна да се опълчи на националиста Салвини и да осуети изборите, заяви АП.

След срещата си в " Куиринале " водачът на демократите Никола Дзингарети акцентира, че новата коалиция би трябвало да има трайна и необятна парламентарна поддръжка. " Не държавно управление непременно ", сподели той пред кореспонденти в двореца, като добави, че Италия се нуждае от държавно управление, което " да промени посоката, да е опция на десницата " и " да върне вярата на италианците ". Дзингарети призна, че това е рисковано, само че е от изгода да се опита.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР