Вътрешният министър на Италия Матео Салвини заяви днес, че е

...
Вътрешният министър на Италия Матео Салвини заяви днес, че е
Коментари Харесай

Матео Салвини намекна за възобновяване на коалицията с Движението Пет звезди

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини съобщи през днешния ден, че е допустимо посредством промени в държавното управление да бъде възобновена разпадналата се коалиция сред неговата дясна партия "Лига " и антисистемното Движение "Пет звезди ", съобщи АП.

След среща с президента Серджо Матарела в двореца "Куиринале " Салвини уточни, че алтернативата е предварителни избори. "Искам да дам последната дума на народа. Но в случай че някой желае страната още веднъж да се задвижи, ние сме подготвени да създадем същото без предразсъдъци ", сподели той пред кореспонденти по адрес на досегашните си сътрудници от "Пет звезди ".

Днес президентът завършва първия кръг от диалози с представители на италианските партии в намирането на излаз от рецесията след оставката на премиера Джузепе Конте. Но Матарела може да даде повече време за възможното образуване на съюзи, съобщи АП.

Движението "Пет звезди " работи за съставянето на ново устойчиво държавно управление, сподели през днешния ден водачът на придвижването " Луиджи ди Майо, без да посочва възможния си съдружен сътрудник, добави ДПА. Според организацията единствената опция на "Лигата " е опозиционната Демократическа партия.

"Започнали са всички нужни контакти за намирането на солидно [парламентарно] болшинство, което да служи на жителите ", сподели Ди Майо също след среща с президента. Той е оповестил лист с 10 целта на възможното бъдещо държавно управление, които съвсем съответстват с изложените от Демократическата партия пет целта.

От Демократическата партия през днешния ден дадоха сигнал, че биха се съюзили с Движение "Пет звезди ", с цел да основат проевропейска коалиция, задоволително мощна да се опълчи на националиста Салвини и да осуети изборите, заяви АП.

След срещата си в "Куиринале " водачът на демократите Никола Дзингарети акцентира, че новата коалиция би трябвало да има трайна и необятна парламентарна поддръжка. "Не държавно управление непременно ", сподели той пред кореспонденти в двореца, като добави, че Италия се нуждае от държавно управление, което "да промени посоката, да е опция на десницата " и "да върне вярата на италианците ". Дзингарети призна, че това е рисковано, само че е от изгода да се опита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР