Вътрешният министър на Германия заяви, че е налице нов план,

...
Вътрешният министър на Германия заяви, че е налице нов план,
Коментари Харесай

От последните минути: Германия и Австрия ще връщат мигранти! Вижте в кои страни

Вътрешният министър на Германия съобщи, че е налице нов проект, който планува основаването на по този начин наричаните " директни центрове " на границата с Австрия, които ще имат за цел бързо да " обработват " новодошлите мигранти и да ги връщат непосредствено в страните, посредством които те с влезнали в Европейски Съюз, най-вече Гърция и Италия.

Завявайки, че " той е уверен, че договарянията ще бъдат сложни ", Хорст Зеехофер сподели в четвъртък, че " това е проблем за цяла Европа и ние желаеме да преговаряме с Италия и Гърция ", с цел да им бъдат връщани мигрантите, които към този момент са регистрирани и са подали молба за леговище в тези страни - главните входни точки в Европейски Съюз.

Зеехофер съобщи това във Виена след диалози с канцлера на Австрия Себастиан Курц, който поддържа проекта, казвайки, че се надява казусът с миграцията да бъде преодолян в границите на австрийското председателство на Общността. Успяхме да изясним доста детайлности, разяснява Курц. „ Германия няма да подхваща ограничения за сметка на Австрия. Ще обединим напъните си против противозаконната миграция и против самоволните придвижвания на мигрантите. Сред задачите ни е да бъде затворен пътят за миграция през Средиземно море”, разясни австрийският канцлер.
Очаква се през идната седмица в Инсбрук да договарят външните министри на Италия, Австрия и Германия. Смята се, че точно тогава ще стартират диалозите за връщането на тези, поискали протекция в Италия и Гърция, само че траяли по-късно на север.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР