Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер предизвика бурни реакции

...
Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер предизвика бурни реакции
Коментари Харесай

Томас де Мезиер спомена възможността официално да се отбелязва мюсюлмански празник в Германия

Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер провокира бурни реакции в страната, в това число в личната си партия, откакто загатна опцията публично да се отбелязва мюсюлмански празник в Германия, съобщи Франс прес.

Де Мезиер повдигна тази концепция на избирателен протест преди два дни, само че тя бе пламенно отхвърлена от съюзения с християндемократите на канцлера Меркел баварски Християнсоциален съюз.

Християнското ни завещание не предстои на договаряне. И дума не може да става да се вкара мюсюлмански празник, съобщи за вестник " Билд " авторитетният представител на ХСС Александър Добринт .

Днес на протест в Долна Саксония преди утрешните районни избори, Де Мезиер попита за какво да не се намерения за въвеждане на неработен ден за отбелязването на мюсюлмански празник в някои места на Германия, където живеят доста мюсюлмани.

На концепцията реагира позитивно водачът на социалдемократите Мартин Шулц :

Трябва да се обмисли това предложение, съобщи той за ДПА и даже се учуди, че то е направено от вътрешния министър, който по думите му, е прочут, че в това отношение му липсва въображение.

В Германия живеят към 4 и половина милиона мюсюлмани, доста от тях от турски генезис. Голяма част от над единия милион мигранти, които дойдоха в страната през последните две години, също са мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР