Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер отново изрази днес желание

...
Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер отново изрази днес желание
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър: Политиката за убежище във ФРГ трябва да бъде преработена из основи

Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер още веднъж изрази през днешния ден предпочитание системата за даване на леговище в страната да бъде реформирана. Поводът е убийството на момиче, за което е обвинен иракски кюрд, кандидатствал за леговище, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА, написа novini.bg.

" Политиката за леговище в Германия би трябвало да бъде модифицирана радикално. Ние към момента нямаме подобаващ устав за бъдещето ", сподели Зеехофер в коментар, оповестен от неделното издание на в. " Билд ". Има информация, че министърът ще показа във вторник пред медиите проект от 63 точки по тематиката, призоваващ мигрантите без документи да не бъдат допускани в Германия на границата и да бъдат признати по-строги правила за депортиране. Двайсетгодишен претендент за леговище от Иракски Кюрдистан беше върнат в Германия нощес. Той избягал от Германия след убийството на 14-годишно немско момиче. Според полицията в Иракски Кюрдистан мъжът признал, че умъртвил момичето, преди да бъде екстрадиран. Заподозреният получил отвод за леговище в Германия в края на 2016 година, само че съумял да предотврати депортирането си благодарение на юридически консултант. Мъжът би трябвало да се изправи пред магистрат през днешния ден в немския град Висбаден.

Консерваторите на немската канцлерка Ангела Меркел призоваха за по-строги имиграционни правила и по-бързо депортиране на отхвърлени претенденти за леговище след публичното отвращение поради случая с 14-годишната Сузана Фелдман, за която се допуска, че е била убита и изнасилена от 20-годишния иракчанин Али Башар, показва Ройтерс. Според полицията Фелдман била открита мъртва в сряда в гориста околност във Висбаден покрай бежански център, където живял обвиненият нападател. Башар беше екстрадиран от иракските управляващи, откакто бил задържан в петък от силите за сигурност в Иракски Кюрдистан. Той напуснал Германия дружно с родственици по-рано този месец.

" Процедурите и разпоредбите за леговище, подслоняване и интеграция би трябвало да бъдат деликатно прегледани ", сподели водачът на консерваторите в Народното събрание на провинция Райнланд-Пфалц Кристиан Балдауф. Според него великодушните гаранции за отбрана на бежанците в Германия пораждат съществени въпроси. " Кой може да разбере, че получил отвод претендент за леговище, съден няколко пъти за разнообразни закононарушения за осъществено принуждение, не може да бъде депортиран, само че същият този човек съумява да пътува назад до родната си страна при потайна интервенция? ", съобщи Балдауф.

Иракчанинът, дошъл в Германия в разгара на европейската миграционна рецесия през 2015 година, бил прочут на полицията, тъй като показал принуждение към длъжностни лица по отношение на убежището. По-рано Башар бил обвинен за обезчестяване на 11-годишно момиче в бежански център. Председателят на долната камара на немския парламент Волфганг Шойбле сподели, че Германия би трябвало да затегне относително великодушните си правила за даване на леговище. " Трябва да орежем елементи от нашия немски закон, в случай че желаеме да стигнем до обща европейска политика за убежището ", съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР