Вътрешният министър Калин Стоянов заяви в ефира на БНТ, че

...
Вътрешният министър Калин Стоянов заяви в ефира на БНТ, че
Коментари Харесай

Вътрешният министър обяви кой застава начело на Гранична полиция

Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че застава зад настояванията на чиновниците от Министерство на вътрешните работи. Ние направихме своето предложение за бюджета. Надявам се на схващане от страна на Асен Василев. Искрено се надявам настояванията ни да бъдат чути и задоволени, уточни той.

Във вторник чиновниците на Министерство на вътрешните работи започнаха митинги в цялата страна. Протестите се провеждат от синдикалната федерация. Служителите в министерството желаят най-малко 10% нарастване на заплатите в новия бюджет, като към този момент недоволството им ще бъде единствено като предизвестие към държавното управление.

" Исканията ни не са единствено за увеличение на заплати, а и други, свързани със средата на работа ", разясни вътрешният министър.

" Гл. комисар Росица Димитрова е добър експерт и ще остане в системата на Министерство на вътрешните работи. Относно промяната, аз не върша самоцелни уволнения и назначения. Всяка смяна ще става на база на разбор на резултатите ", разяснява той промяната на шефката на Групово дело " Гранична полиция ".

На мястото на Димитрова бе назначен Антон Златанов, което провокира публични реакции.

" Не чаках такава реакция, когато назначих Антон Златанов. Искам да потвърдя, че той е извънреден експерт и съгласно мен беше буферът сред протестиращите и полицията на 2 септември 2020 година Гласували сме му доверие и той към този момент стартира да го оправдава. Златанов е човек с доста опит и ще се оправи ", разяснява Стоянов.

Вътрешният министър удостовери, че Златанов ще продължи да бъде шеф на Групово дело " Гранична полиция ".

" Ситуацията на границата и все още е динамична. През последното денонощие са отблъснати сред 600 и 700 опита за нелегално прекосяване. Мигрантите стават извънредно нападателни ", сподели още Стоянов.  

" Мястото на България изрично е в Шенген. Изпълнили сме всички критерии, които са сложени към нас и се надяваме до края на годината да бъдем признати в шенгенското пространство ", съобщи министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР