Вътрешният министър Калин Стоянов представи мотивите, с които е поискал

...
Вътрешният министър Калин Стоянов представи мотивите, с които е поискал
Коментари Харесай

Вътрешният министър Калин Стоянов: Главният секретар е отговорен за липсата на контрол, във връзка със смъртта на шестима полицаи

Вътрешният министър Калин Стоянов показа претекстовете, с които е изискал освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.

Считам, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар е виновен за неналичието на надзор и организация върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на 6 полицейски чиновници в границите на извънредно къс интервал от време, съобщи Стоянов.

Отчете, че поради неналичието на надзор от 2021 до 31 май 2023 година се следи растеж на убийствата с особена свирепост.

Вътрешният министър уточни убийството на психолога Иван Владимиров, защото е имало многократни сигнали против причинителя, някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Като мотив уточни и неяснотите към гибелта на Ангел Христов от Братя Галеви, както и убийството в Цалапица на Димитър Малинов.

„ Надявам се, че президентът на Република България ще схване нашите причини, ще прояви схващане при вземането на крайното решение по отношение на настояването за освобождението на основния секретар “, съобщи Тодоров.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР