Вътрешният министър Калин Стоянов предлага при 0.5 промила в кръвта

...
Вътрешният министър Калин Стоянов предлага при 0.5 промила в кръвта
Коментари Харесай

МВР ще търси наказателна отговорност и при 0.5 промила алкохол в кръвта

Вътрешният министър Калин Стоянов предлага при 0.5 промила в кръвта да се търси наказателна отговорност. Предстои да се закупят апаратите за взимане на проби, които костват към 130-140 000 лева

Броят на досъдебните производства за месец август за пияни водачи на пътя е 438, за опиати - 405.

Министерство на вътрешните работи не лишава коли, а това се прави от съда, регистрира Стоянов в студиото на bTV. Вместо всеки един жител да се чуди какво ще се случи с неговия автомобил, дано по-добре да не разсъждава и да не дава мотив това да се случва, прикани вътрешният министър, съгласно който отнемането на коли като превантивна мярка изрично работи.

В битката против незаконната миграция Стоянов изясни, че ГДНП са изпратили сигнал към Министерство на вътрешните работи за миниван за транспортиране на мигранти по Околовръстното шосе на София. Извършени са заградителни мероприятия, като водачът на минивана е отказал да се подчини. След като е отказал да се подчин,и е почнало гонене и на разклона с бул. " Черни връх " е осъществена злополука с таксиметров водач, а четирима от пасажерите са настанени в болница с леки пострадвания. Превозвани са 17 непознати жители - афганистанци, а водачът е престъпно проявен и недееспособен.

Стоянов увери, че методът по защита на българо-турската граница дават резултат. Работи се и по проведените незаконни групи. През последните няколко месеца е доста дребен процентът на български жители, които транспортират незаконни мигранти. Мигрантите биват транспортирани главно от Украйна, Румъния и Молдова.

Във връзка със случая, при който служител на реда стреля по 18-годишен апаш, който след това умря, Калин Стоянов добави, че от изясненото досега Министерство на вътрешните работи застава зад решението на полиция да употребява огнестрелно оръжие във връзка с лице, което е причинител на тежко съзнателно закононарушение.

Има данни, че умрялото лице е било част от група, която е заплашвала жертвите си с оръжие. Полицаят е употребяват оръжието си, откакто неведнъж е употребявал вербални предизвестия и предупредителни изстрели. Полицаят е стрелял с персоналното си оръжие с бойни патрони и най-вероятно ще понесе административна отговорност.

Според Калин Стоянов нямало никакъв проблем служителите на реда да носят със себе си както персоналното си оръжие, по този начин и три оръжия, в случай че желаят. Не е имало стоп-патрон в оръжието на служителя на реда. Един патрон е попаднал в тялото на 18-годишното момче. Полицаят е бил доста добре квалифициран и неведнъж е бил награждаван, стана ясно още от думите му.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР