Вътрешният министър Калин Стоянов остава оптимист след проведените днес срещи

...
Вътрешният министър Калин Стоянов остава оптимист след проведените днес срещи
Коментари Харесай

Калин Стоянов остава оптимист за Шенген тази година

Вътрешният министър Калин Стоянов остава оптимист след извършените през днешния ден срещи и диалози. Стоянов взе участие в извършеното последно съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи за годината, на което още веднъж бе разисквана и доказана готовността на страната ни за Шенгенското пространство.

През идващите дни и седмици предстоят доста а ктивни диалози във връзка с това дали страната ни ще бъде призната в Шенген ", разяснява пред министър Стоянов.

В рамките на форума бе изработен разбор на положението на Шенгенското пространство , във фокуса на полемиките бяха и процедурите за подсилване на връщането.

По време на съвещанието еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон е срещнала вътрешните министри на Европейски Съюз с " извънредно позитивния отчет " за България от задачата, провела се в страната ти на 23 и 24 ноември, за инспекция на външните граници. В задачата участваха и австрийски и нидерландски специалисти - страните, които постановиха несъгласие върху приемането ни в Шенген.

Заключението на отчета е, че България продължава да извършва всички условия за приемане в Шенгенското пространство, а съгласно Калин Стоянов има " редица индикации " че страната ни се движи по верния път.
 Нидерландия изиска от Европейска комисия задача за определяне на обстоятелства в България поради Шенген
Нидерландия изиска от Европейска комисия задача за определяне на обстоятелства в България поради Шенген

Амстердам чака справедлив отчет за върховенството на закона

В подтекста на извършената двустранна среща с нидерландският държавен секретар по въпросите на убежището и миграцията Ерик ван дер Бург българският вътрешен министър е изразил виждане, че е допустима смяна въз основа на позитивния отчет за готовността на страната ни за участие в Шенген: " Нидерландският сътрудник също регистрира напредъка , който имаме през последните няколко месеца, и съобщи, че откакто проучват отчета, ще вземат решение ".

Министър Стоянов още веднъж акцентира, че дружно с румънската страна продължаваме да поддържаме общото мнение, че България и Румъния следва да вървят в пакет във връзка с присъединението в Шенген.
 Пречката за участието ни в Шенген била в пленарна зала
Пречката за участието ни в Шенген била в пленарна зала

Все отново съгласно Николай Денков този месец можем да се поздравим с триумф

Припомняме, на 8 декември 2022 година приемането на България и Румъния в Шенген и дадоха зелена светлина единствено на Хърватия поради опасения от напор на противозаконни мигранти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР