Вътрешният министър Иван Демерджиев в момента е в Благоевград. Той

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев в момента е в Благоевград. Той
Коментари Харесай

Вътрешният министър в Благоевград, следи ситуацията около македонския клуб

Вътрешният министър Иван Демерджиев сега е в Благоевград. Той е седнал на кафе с кмета на града Илко Стоянов и регионалния шеф Николай Шушков и следи обстановката към македонския културен клуб „ Никола Вапцаров “, оповестява „ 24 часа “.

След откриването му деятели на Вътрешна македонска революционна организация сега са обкръжили паметника на Гоце Делчев и не позволяват на македонисти да си поднесат венцитеи те ги оставиха на площада на земята. В същото времеВМРО викаха „ Македония е българска, ние сме един народ “.

В момента шествието се насочва към мемориала Делчев жанр, където е заровен бащата на Гоце Делчев.

Преди това за малко имаше друго сдърпване – поданици на града пресрещнаха ръководителя на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски пред клуба с възгласи „ изменник, отпадък! “ и „ Македония е българска! “, както и „ Сърбия ви заплаща! “.

Гръцкият поп отец Никодин направи освет на македонския културен клуб „ Никола Вапцаров “ в Благоевград.

Там са основният секретар на президента на Северна Македония – Миле Бошняковски, ръководителят на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, водачът на крайната левица Димирът Апаси, както и депутати от албанския парламент, които настояват, че са представители на македонците в България.

   Кадри Facebook Bulgaria on air

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР