Вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че ще подаде оставка само

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че ще подаде оставка само
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Ще подам оставка, ако президентът или българските граждани я поискат

Вътрешният министър Иван Демерджиев изясни, че ще подаде оставка единствено в случай че президентът Румен Радев или българските жители му я изискат.

Той е част от служебния кабинет на Гълъб Донев, а срокът на служебните държавни управления по Конституция са към 3 месеца – до сформиране на постоянен кабинет.

Демерджиев разяснява това след поклонението на починалия граничар Петър Бъчваров в град Елхово.

„ Ще подам оставка, единствено в случай че президентът или българските жители я изискат. До момента такива претенции не съм получил ", съобщи министърът.

„ Заварих „ Гранична полиция” в доста тежко положение. Не може всички проблеми да се придвижват върху настоящото управление на МВР”, безапелационен бе Демерджиев.

Вчера оставката му бе поискана от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който прикани президентът Радев да освободи вътрешния си министър.

Днес зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов прикани да бъде освободен и основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

След това от Българска социалистическа партия на брифинг в Народното събрание показаха неодобрение от активността на ръководеното от Демерджиев ведомство както за работата на отминалите предварителни избори от 2 октомври, по този начин и за усиления мигрантски напън към страната ни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР