Вътрешният министър Иван Демерджиев е провел разговори с представители на

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев е провел разговори с представители на
Коментари Харесай

Демерджиев: ЕК ще обезпечи границата ни с Турция с техника и кадри

Вътрешният министър Иван Демерджиев е провел диалози с представители на Европейска комисия. Те са дали обещание да оказват помощ за обезпечаването на 110-те километра от границата ни с Турция, да се набират коли и да се попълни щатът на “Гранична полиция ”, " който е понижен в последните 10 години с 2000 бройки ". Това сподели Демерджиев на брифинг в Габрово. 

“Не приказваме за една глава, а за проведена престъпност, която работи от Турция до територията на последната европейска страна ”, сподели още вътрешният министър и разясни, че страната ни не е единствената, която се бори с мигрантския напън. 

“Цяла Европа се активизира да отговори на това, тъй като гибелта, на която сме очевидци, е на територията на цялата Европа, освен на България ”, сподели той и засяга случая с мигранти, които починаха край крайбрежията на Италия в неделя. 

“Не си играем на стражари и апаши. Главният прокурор би трябвало да е наясно. Нашата задача е да спрем вторичните напредвания на територията на страната. Първата задача е да спрем мигрантите по границата ”, безапелационен бе вътрешният министър. 

И напомни, че задържането на мигранти, преминаващи през територията на България, е изискване да бъдем признати в шенгенското пространство. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР